avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters325089

Activitate ContSters325089

avamut a scris:

Nu este necesar sa precizezi prea multe despre ce a platit si ce nu a platit mama ta, ca oricum instant te va ura pentru ca vrei sa o evacuezi pe mama ta din imobil. mergi pe chestiunile tehnice mai mult, respectiv dreptul subiectiv, care rezulta din contract, tulburarea dreptului si nevoia de a restabili situatia initiala. vezi ca se timbreaza la valoarea imobilului asupra caruia se poarta drep[tul de abitatie, respective cu 20% din val. imobilului si competenta este a instantei unde se afla imobilul.


As dori sa stiu sigur daca timbrarea se v a face la valoare imobilului sau e doar o presupunere.
Am citit in portal,cazuri identice de evacuare cu executare, si nu se specifica aceasta taxa de timbru.
Răspuns la discuția Certificatul de nastere
Faceam referire la faptul ca mamica poate sa declare copilul pe numele dumneaei.In timp,tatal sa si recunoasca copilul daca doreste,dar pana atunci exista aceasta posibilitate,avand in vedere ca tatal are o firma si o sa fie ocupat cu serviciul.Sunt multi tatici care se bat cu pumnul in piept si ar face orice sa recunoasca un copil,apoi il lasa in grija mamei si a sortii.
Te as aplauda,gi-jane2,dar pot numai aici=D>
Răspuns la discuția Certificatul de nastere
Sa zicem ca d-na vine si naste in Romania,si tatal nu stie de acest eveniment.Atunci,nu poate d-na sa declare ca e singura,necasatorita si sa treaca copilul pe numele dumneaei?Staim ca tatal poate sa recunoasca paternitatea pana face copilul un an.Poate in timpul acesta,se razgandeste si nu mai vrea sa recunoasca copilul.Mamica e putin speriata si pe parcursul unui an intreg,vaa discuta cu tatal despre paternitate,pensie etc...exista si aceasta posibilitate?Nu mi stergeti mesajul ca nu vreau sa deschid un topic pe aceasta tema,dar daca exista alternative,poate o ajuta..
mirebire,nu am obligat pe nimeni sa raspunda la topic si inteleg perfect tot ce mi se explica.
Tatal are doar drept de vizita si nu custodie comuna.Puteti sa i faceti pasaport si sa parasiti tara fara consimtamantul talaui minorului.
Daca tatal doreste sa i se incredeinteze copilul,instanta va hotari.Copilul v a fi audiat si intrebat la cine vrea sa stea.
Nu are nici o influenta negativa concubinajul atata timp cat impreuna ii oferiti copilului cele mai bune conditii.
Răspuns la discuția Pot scoate copilul din tara?
Nu aveti nevoie de semnatura lui daca are doar drept de vizita,si da,e suficient buletinul.Sa nu uitati hotararea sa o aveti cu dvs.
Faceti sesizarea si o sa aflati a cui e balta.Daca nu e a nimanui,puteti sa dati la peste linistit...Fir intins!
Răspuns la discuția Acord de mediere
Pai ori vrea mama sa l i-a in Italia,ori sa l lase la cumnatul dumneaei,hotarati-va.Trebuie sa aibe acordul dvs sa pareseasca tara,copilul fiind minor.

Poliţia de frontieră permite ieşirea din România a copilului minor neînsoţit de ambii părinţi numai cu acordul celuilalt părinte, dacă minorul pleacă însoţit de unul dintre părinţi, sau cu acordul ambilor părinţi, dacă minorul părăseşte graniţele ţării alături de o terţă persoană fizică, majoră. Pentru cazul în care minorul are reprezentant legal, respectiv, o persoană desemnată să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de minor, va fi necesar doar acordul acesteia.
Legea română prevede ca acordul părintelui, părinţilor sau, după caz, al reprezentantului legal, să fie dat în scris, prin act notarial autentic. Pentru obţinerea acestui act, persoana al cărei acord este necesar se va adresa unui birou notarial din România, dacă se află în ţară, sau Consulatului României din ţara de reşedinţă.
Acte necesare pentru declaraţie
actul de identitate al părintelui sau, după caz, părinţilor care îşi dau acordul în sensul plecării copilului lor minor în altă ţară, însoţit de celălalt părinte sau, respectiv, de o terţă persoană majoră;
datele de identificare ale persoanei însoţitoare (părinte, bunic sau terţ);
certificatul de naştere al copilului minor.
E ma intreb... de unde are balta peste?Daca are peste,e posibil sa fie concesionata.Nu e nici un indicator pe acolo care sa va atentioneze ca pescuiti pe o proprietate privata?
Puteti face sesizare,in felul asta aflati a cui este balta si daca pescuiti legal.
Răspuns la discuția Acord de mediere
Din cate ne relatati mama nu a plecat deocamdata nicaieri.Daca copilul este dat spre crestere mamei,poate sa stea oriunde doreste dansa cu chirie.Ati stabilit la mediator ca trebuie sa vizitati copilul la domiciliul mamei?Nu a incalcat nici o lege ca a trimis copilul printr o nepoata sa l vedeti.