avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate BNN

Activitate BNN

Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa mai intreb ce pot sa fac daca nu mi s-a comunicat nici o solutie in termenul legal, adica ce cai de atac am?
Am o petitie nesolutionata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminatiei înregistrată încă din luna august 2014. Acum un an am fost informat ca se va da hotărâre în câteva săptămâni, dar nici până astăzi nu s-a făcut acest lucru. În data de 6.11.2015 am depus o reclamaţie pentru care nu am primit răspuns. Există o lege referitor la un termen legal pentru asemenea situaţii?
Va multumesc frumos pentru raspuns, dar am nevoie de lege si nr. articolelor respective, ca sa avem baza legala.
Clasele pregatitoare care pornesc la toamna au deja invatatoarele, ca si celelalte clase. Iar Metodologie mobilitate de personal didactic 2014-2015 spune urmatoarele:
Art.84.(3) Învăţătorul, profesorul pentru învăţământ primar sau institutorul calificat din învăţământul primar, detaşat la cerere, la 1 septembrie 2011, la clasa I, în baza rezultatului obţinut la concursul de titularizare, sesiunea 2011, care în perioada 1 septembrie 2011-31 august 2014 a predat, prin continuitate, la aceeaşi clasă de elevi, poate beneficia de continuitate pentru detaşare la cerere în anul şcolar 2014-2015, în condiţiile alin. (1), pentru finalizarea ciclului primar la aceeaşi clasă de elevi.
Conditia asta nu este indeplinita de catra invatatoarea detasata.
In tara noastra se poate fura asa de simplu un loc de munca, distrugand o familie cu doi copii? ma intreb.
Întrebarea mea este ca o profesoara în învăţământul primar cu o vechime de 24 de ani, cu licenţă şi grad I, titulară din anul 1994 are dreptul de-a prelua în anul şcolar 2014-15 aceeaşi clasă la care a predat în anul şcolar 2011-12 şi 2012-13 dacă revine pe post începând cu data de 1 august 2014 şi dacă ea în anul şcolar a fost înlocuită pe post şi la clasa respectivă de către o învăţătoare detaşată titulară la o şcoală dintr-o altă localitate. Cine are prioritate la această clasă, titulara care revine pe post, (având 2 copii şi soţul în învăţământ în aceeaşi localitate) sau învăţătoarea detaşată care cere continuitate la clasă (neavând copii, dar fiind susţinută de către directorul şcolii şi fiind rudă apropiată cu primarul orăşelului). Situaţia este şi mai complicată pentru că clasele celelalte sunt fie în clădiri îndepărtate de clădirea aflată în centru unde a predat titulara şi de locuinţa ei fie sunt clase aflate în pragul desfinţării lor.
Există bază legală pentru a-şi primi înapoi clasa unde a predat înainte de CIC sau în contrariu, legea este împotriva ei? ªi oare de ce apare pe situl EDU postul ei ca fiind ”post rezervat CIC 20.03.2015”?
Vă mulţumesc anticipat.