Revin cu detalii, pare-se necesare:
1). plecand de pe loc, de la trecerea de pietoni, din lipsa de vizibilitate (prostia mea), am lovit pe loc o persoana;
2). am dus persoana la spital, unde au sosit ulterior si dnii de la Politia Rutiera, am suflat in etilotest, rezultat zero;
3). permisul mi-a fost apoi retinut, eliberandu-mi-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pe 15 zile;
4). desi am citit si semnat procesul verbal de constatare pentru intocmirea dosarului, nu mi s-a dat nici un exemplar;
5). de atunci mi-am reinnoit periodic, pe cate 30 de zile, dovada inlocuitoare cu drept de circulatie;
6). am primit ordonanta de clasare cauza, deoarece nu s-a depus plange de catre persoana accidentata;
7). m-am informat si, cu documentele necesare, m-am prezentat la Brigda de Politie, unde s-a intocmit acea nota de informare de suspendare de 90 de zile (nu mi s-a aratat deloc, ci doar am fost trimis la alt ghiseu care mi-a comunicat perioada si ca acea nota mi se va trimite la domiciliu);
8). dupa ce a ajuns la domiciliu, acea nota de informare nu contine nimic legat de amenda.
Asadar: la care din acesti pasi trebuia sa mi se comunice amenda ?
In nota de informare primita acasa nu apare nimic legat de plata vreunei amenzi, in afara informarii celor 90 de zile de suspendare, in baza art 103, alin 1, lit. c. Nici la brigada de politie nu mi s-a mentionat nimic in acest sens, atunci cand m-am dus cu ordonanta de clasare. Pe loc am uitat sa intreb de amenda.
Intrebarea mea este: Trebuie sau nu sa aplic vreo amenda, in baza art 101, alin 3, lit. f (fapt pentru care am primit suspendarea)? Nu trebuia sa fiu informat in acest sens? Nu vreau sa raman in aer cu o astfel de chestiune si sa ma trezesc cu alte belele pe cap, ci, mai ales, s-o platesc in 48 de ore..
"f) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului.”