avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Olicut1

Activitate Olicut1

Răspuns la discuția Concediu medical din somaj
M-am aflat in aceea perioada de 3 luni dintre contracte,(incheiasem un contract pe o perioada determinata in noiembrie si semnasem un nou contract cu acelasi angajator pt martie).
Am fost si am intrebat la AJPIS Constanta(unde am inteles ca o sa ajunga dosarul )daca e considerata perioada asimilata aceasta perioada de 3 luni dintre contracte si mi s-a spus ca DA,conform OUG 111/2010, Art. 2, alin. (5),punctul j"j) se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
As mai avea o intrebare
Somajul se termina pe 10.09. iar eu voi naste in octombrie.Pot intra in concediu medical exact in data de 10.09.,asa incat sa am venituri(somajul)exact pt cele 6 luni premergatoare lunii in care intru in concediu?
Va multumesc

Buna seara!
Sunt insarcinata.Ultima zi de munca a fost 21.11.2013.Acum sunt in somaj din 20.03.2014 .Ultima zi de somaj este 10.09.2014.Eu voi naste in octombrie.
Pot prelungi somajul prin intrerupere cu concediul prenatal?Voi avea dreptul la indemnizatia de maternitate pe perioada concediului prenatal?Cum se va calcula indemnizatia?Se poate calcula doar din somaj ?Ce acte sunt necesare pt cerere concediu medical?pot depune actele personal?
Angajatorul meu este strain.Am lucrat in strainatate.Somajul il iau in Romania in urma acordului dintre statul strain(Elvetia) si Romania.
Va multumesc