Multumesc pentru raspunsurile acordate. Dezbaterea o va deschide un copil de-al sotului meu, voi astepta sa fiu citata pe viitoarea adresa(america) sper sa nu fie probleme. As vrea sa-l imputernicesc pe fiul meu sa i-a parte la dezbatere in locul meu, mai exact cum ar trebui sa procedez?. Prin aceasta imputernicire pot sa ii cedez toate bunurile fiului meu?. Nu as mai dori sa ma intorc pentru a rezolva toate aceste aspecte.
Am o nelamurire privind dezbaterea mostenirii. Sotul meu a decedat iar din anumite cauze dezbaterea mostenirii s-a amanat de vreun 1 an si cred ca va mai dura , intrebarea mea este daca ma recasatoresc voi putea sa il mostenesc pe sotul meu decedat? Daca da atunci cand se va deschide mostenirea va trebui sa fiu prezenta in persoana sau ii pot lasa o inputernicire unei rude ? As dori sa plec din tara , atunci cand se va dezbate mostenirea cum voi fi anuntata , voi primi o scrisoare la noua mea adresa?. Multumesc
Buna ziua. Am aflat ca am o cota dintr-o mostenire a sotului meu decedat. dar si ca am dreptul si retrocedari. Proprietatile ce au fost confiscate de comunisti se afla in R. Moldova de acolo sotul meu si paritii acestuia s-au refugiat in Romania. Intrebarea mea este daca noua lege a retrocedarilor din 2013 se aplica si in acest caz adica solutionarea ar veni de la statul roman? Daca ar fi asa nu cred ca ar fi posibil sa se retrocedeze in natura , cladirile pe care le revendica sotul meu sunt chiar o strada in Chisinau printre care se ragaseste si o Scoala. Nu am foarte multe detalii pana acum nu m-au interesat iar de acum de caz se ocupa un fiu din fosta casatorie a sotului , de aceea cer lamuriri. Presupun ca statul va plati sub forma acelor puncte in acest caz , aveti idee cat timp poate dura un astfel proces de retrocedare? . O alta intrebare ar fi daca procesul nu se solutioneaza cat timp sunt in viata , drepturile de 25 % din mostenirea sotului meu le vor reveni copiilor mei?. Multumesc anticipat
Buna ziua , am cateva nelamuriri cu privinta la mostenirea in urma decesului sotului meu. Sotul meu a mostenit in timpul casatoriei o padure care acum este pe numele sau intabulata , intrebarea mea este am si eu cota parte din acea padure sau doar fii lui din prima casatorie. Si inca o chestiune , eu impreuna cu sotul meu am trait in mai multi ani in concubinat inainte de a ne casatori in total 18 ani dar doar de 9 ani am fost casatoriti , da in timpul concubinajului am avut si o fetita impreuna care a murit ulterior(la varsta de 7 ani) , fetita daca traia acum ar fi avut acum 15 ani. Intrebarea mea este pot solicita sa mi se acorde in loc de pensia mea jumatate din cea a sotului ( din ce m-am informat am vazut ca trebuie minim 10 ani de casatorie) dar fetita noastra ar fi avut 15 ani acum. Multumesc anticipat