avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate im82

Activitate im82

Ați rezolvat cumva problema între timp? Începând cu ce dată ați primit indemnizația majorată? Dacă nu, vedeți Ordonanța de Urgență 127/07.11.2024 publicată în MO 1124/11.11.2024, care prevede următoarele “cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a modificării valorii punctului de referință sau, după caz, a indexării/actualizării a cuantumului pensiei”. Această OU corelează L 8/2006 cu noua lege a pensiilor 360/2023, privind modul de calcul al pensiei funcție de punctul de referință.
Indemnizație Legea 8/2006
Bună ziua,
Privitor la indemnizația cf. legea 8/2006, se știe dacă aceasta se cumulează cu pensia pentru plata impozitului și CASS? De când se aplică noile impozite și CASS, și care sunt valorile?
Cererea a fost depusă în august 2024. Indemnizația se acordă de la 01.09.2024. La ce valoare a pensiei se aplică: august sau septembrie - lunând în considerare punctajul acumulat fără puncte de stabilitate și valoarea punctului de referință?
În urma L. 360/2023 cu aplicabilitate din 1.09.2024, a fost emisă OU 127/07.11.2024, MO 1124/11.11.2024 care specifică majorarea "cuantumului indemnizației raportat la valoarea punctului de referință", dar nu specifică dacă indemnizațâia se majorează la fracțiuni de lună sau la luni întregi. Cum se aplică această OU?

Mulțumesc mult!
Bună ziua,
Sora mea are dreptul la indemnizație conform Legii 8/2006, pentru că face parte dintr-o Uniune de creatori. A depus actele la Casa de Pensii în luna august 2024 și nici până acum nu a primit răspuns sau drepturile. A făcut 2 sesizări privind această situație la Casele de Pensii. Ce se poate face?
Mulțumim
Pentru pensionari este aceeași situație? Ei, dacă au un venit suplimentar față de pensie (bani nu din salarizare sau prestări servicii), plătesc CASS? Mulțumesc.
Puteți specifica care erau actele cerute pentru transcrietrea unui titlu de proprietate în Registrul de transcripțiuni? Se cerea și Procesul verbal de punere în posesie, Fișa de punere în posesie și schițele? Erau necesare actele de identitate ale tuturor proprietarilor dacă erau mai mulți sau era suficientă declarația numai a unuia dintre aceștia? Ce informații erau scrise la rubrica fiecărui tutlu de proprietate înscris? Mulțumesc.
Corecție: ref. expropriere: numele din decizia de expropriere a mamei - decedate (nu o dețin, dar rudele au primit o astfel de decizie) nu coincide cu cel real, prin omiterea unei litere din prenume. Deja HG-urile au fost emise în anii precedenți, dar cu prenumele trunchiat, cu o literă mai puțin. Titlul de proprietate este pe numele corect. Am aflat că greșeala a fost comisă de Primărie, dar aceasta nu și-o asumă și nu oferă o soluție. Cum se poate proceda? Oare notarul acceptă emiterea unui certificat de moștenitor, specificând sumele și poziția din HG (care conține numele trunchiat), specificând numele corect, având în vedere numai titlul de proprietate și certificatul de deces (amândouă au numele corect)?
Vă rog să aveți amabilitatea să-mi oferiți un răspuns și o soluție.
Cu multe mulțumiri!
Răspuns la discuția master făcut după pensionare
Bună ziua, v-am transmis un răspuns care nu mai apare în sistem. Cine are interesul de a șterge întrebări și răspunsuri legitime?
Zi bună.
Răspuns la discuția master făcut după pensionare
Mulțumesc. Da, am făcut master, la zi, în perioada 2017-2019, după pensionarea din 2014 (anticipată). Pensia de vârstă în 2018. Așa este, pensia este un drept și nu un venit: pentru aceasta am plătit toate dările la stat ce s-au cerut inclusiv CAS. Am cotizat ani de zile pentru a constitui pensia. Iar acum plătesc, din nou, dări pentru aceste sume deja impozitate.
Răspuns la discuția master făcut după pensionare
Pe perioada facultății s-a contribuit cu CAS?
Răspuns la discuția master făcut după pensionare
Puteți să citați motivele stipulate în lege? Mulțumesc frumos.