avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate T-cTc-T

Activitate T-cTc-T

Se da urmatoarea situatie:
Sunt in divort de sotie
Avem doi copii impreuna: un baietel si o fetita; 6 respectiv 4 anisori
Copiii au domiciliul temporar stabilit prin ordonanta de urgenta la mama
Fetita a fost nascuta cu probleme (Sindrom Down);
Baietelul isi doreste sa revina in casa lui natala sa stea in alaturi de mine dar sotia ii tot baga in cap sa nu ma iubeasca (baietelul i-a spus surorii mele), in ultimul timp baietelul are o atitudine respingatoare fata de mine, cand il sun imi spune "Ce vrei", "De ce suni?" "Nu vreau sa vorbesc cu tine"
Intrebare:
La ce fapta se incadreaza felul cum procedeaza sotia cu baietelul meu?
Vreau Legea si art si un model de cerere/plangere, va rog sublim!
Multumesc cu Noblete!
Art. 379 pct. 2) Cod Penal
Mi s-a stabilit in dispozitivul hotararii ca sa am legaturi personale prin apel WhatsApp dar mamica ma tine blocat cu rea vointa, impiedicandu-ma sa am aceste legaturi
Un model de plangere pentru nerespectarea masurilor de incredintare minori se poate si pentru mine?
Legal ce s-ar putea intampla daca tatal nu reuseste sa gasesca o solutie ca copilul, şcolar fiind, sa fie supravegheat ca sa partcipe la orele online? Tinând cont ca locuieste la tată si in acte figurează ca sta la mine in situatia actuala as putea fi sanctionata in vreun fel de lege?
Cum as putea sa-l oblig legal pe tatal sa inceapa demersurile pt modificarea masurilor privind restabilirea domiciliului copilului minor (10 ani) legal de la mine la tatal pentru ca situatia asta dureaza cam de un an de cand am fost de acord sa locuiasca cu el?
tatal e la muncă toata ziua iar copilul este lasat de capul lui
sunt parinte, copilul figureaza ca sta la mine in acte dar locuieste la tată, eu sunt divortata de tatal lui si recasatorita cu altcineva
Ce se intampla daca un elev refuza sa participe la orele online? Ce sanctiuni se prevede in lege?
Discuție Lamuriri
SUNT ASISTENT PERSONAL PE TERMEN NELIMITAT PENTRU SOTUL MEU CU HANDICAP GRADUL 1 SI VREAU SA STIU, DUPA CE NASC SI INTRU IN CONCEDIUL DE CRESTERE AL COPILULUI, DACA IMI MAI MERGE VECHIMEA IN CAZUL IN CARE, NUMESC ALTA PERSOANA CA ASISTENT PERSONAL IN LOCUL MEU ?
Hotararea o am legalizata din luna aprilie anul curent, am formulat plangerea pentru abandon de familie, este in curs de cercetare deja dar aceasta plangere este pentru perioada aprilie-septembrie anul curent. Eu vreau sa le obtin drepturile de cand a fost introdusa cererea in instanta asa cum prevede si in dispozitivul sentintei.
Ma puteti ajuta cu un model de cerere pt executare silita?



Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Legalizați hotărârea, formulați o cerere de executare silită și mergeți la un executor judecătoresc.
Aveți și posibilitatea de a formula plângere pt abandon de familie, dar o vad ca pe un ultimo ratio întrucât durează.

Am o hotarare civila definitiva executorie de drept in privinta pensiei de intretinere minori
Ce si cum sa procedez pentru recuperarea unei sume de circa 8000 de lei (calculata pe mai multe luni in urma),drepturile de intretinere stabilite de lege pentru trei minori datorate si neachitate de fostul sot copiiilor minori?