avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate sasviorel

Activitate sasviorel

Buna ziua, sotia este nascuta in mai 1965, are vechime in munca 37 de ani , are grupa a doua de munca 13 ani si 9 luni. Am inteles ca in anul 2022 luna decembrie varsta de pensionare la fenei este de 61 ani si 11 luni. Conform grupei de munca a 2 a la sotie se reduce varsta cu 4 ani si 4 luni, intrebarea mea este reducerea se aplica din varsta standard de pensionare din momentul cand indeplineste conditiile sau se scade din varsta standard de pensionare din tabelul cu data de nastere si varsta standard functie de data de nastere. multumesc.
varsta de pensionare femei 2022
Va mulțumesc pentru răspuns.
Bună ziua, Am primit o adeverinta cu bruturile de la angajator care era format din salar timp lucrat, sporuri, prime, etc , iar din valoarea totala mi sau scăzut retineri și penalități și au zis ca acela este brutul.Eu am contestat deoarece brutul este o suma de salar timp lucrat, sporuri, prime , indice etc și nu trebuia să-mi scadă retineri și penalizări. Menționez ca adeverinta este necesara la casa de pensii. Vă rog să-mi comunicați conform Codului fiscal art. 76 avea voie sa scadă retineri și penalități pentru a obține brutul sau nu. Mulțumesc.
Bună ziua, dacă am câștigat în instanta recalcularea pensiei , la recalculare dacă bruturile sunt mai mari valoarea indicelui de corectie este diferita de prima de decizie sau este constantă, de asemenea valoarea conf. Art. 100. Multumesc.
Am solicitat casei de pensie recalcularea pensiei pana in 01.04.2001.In acest sens am inaintat o adeverinta care cuprinde datele de identificare ale firmei, numele persoanei identificate, salarile de incadrare lunare, salariile brute lunare care contin toate sporurile, nr. ore lucrate, acord individual, prime etc., contributia pensie suplimentara. Rezolutia casei de pensii a venit dupa 4 luni comunicand ca nu se valorifica adeverinta deoarece nu se cunoaste componenta brutului. Ce pasi ma sfatuti sa fac pentru a-mi castiga dreptul de recalculare a pensiei deoarece in acea perioada am lucrat pe santier iar media orelor lunare era de 250 ore/luna, lucram in subteran, primeam acord. Nu doresc decat obtinerea drepturilor in functie de contributie. In prima etapa cand mi sa calculat pensia am inaintat casei de pensii si adeverinta cu sporurile permanente. Va multumesc.
Pe santiere in perioada pana in 2001 se lucrau 10 ,12 ore pe zi , se lucra sambata si dumnica, se luau prime, lunar in functie de realizari se primea indice la salar. Noua lege a pensiilor reglementeaza folosirea acestor venituri in calcularea pensiei sau nu. Daca reglementeaza ce articol din lege este si care este procedura de recalculare a pensiei. Va multumesc.
Dupa indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta si depunerea dosarului de pensie se poate depunere cerere de incetare a contractului individual de munca sau aceasta cerere se depune doar dupa decizia de pensionare.Mentionez ca lucrez ca functionar public.
Va multumesc.
Se poate cuprinde in aceiasi procedura de achizitie atat proiectare proiect tehnic cat si verificarea proiectului prin specialisti verificatori de proiecte atestati, sau verificarea proiectelor se face obligatoriu separat.
Cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare indeplinesc in 30.04.2019.