avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate iuliancta2014

Activitate iuliancta2014

Buna ziua.
As dori sa imi spuna si mie cineva daca eu lucrez cu contract de munca in alta tara decat Romania, pensia alimentara o platesc asa cum este stipulat in hotararea de divort adica nu mai putin de o treime din salariul minim net pe economie?..evident cel din romania unde s-a pronuntat si divortul.
Astept raspuns.
O zi buna!
Nu este prima dată când exact la fel i-am zis și eu că mi le poate da și evident să-i dau eu medicamentația necesară! Știți ce răspuns am primit de la ea? Un nu categoric! Este efectiv incăpățânată. Am ajuns la concluzia că in ciuda relației mele bune cu copii ea dorește să mă indepărteze ușor câte ușor de copii inca de mici. Dacă nu ar fi fost așa cum bănuiesc eu, mi le-ar fi dat ba chiar conștientă de faptul că sunt tatăl lor și chiar și așa divorțați are nevoie și de mine insă consider că se folosește de astfel de aspecte care da nu le neg că n-ar fi bolnave insa când vrei binele copiilor tăi și să nu simtă lipsa mea da...da ar fi putut să mi le dea cu amendamentul de a le da eu medicamentația. Deci?! Este doar rea voință din partea ei! Pfff și când mă gândesc că sunt alți tați care măcar un sms nu dau să întrebe de copii și eu...
Bun și de exemplu cum interpretați dumneavoastra ca ea nici acum nu-mi răspunde la telefon și nici la mesaj. Am aflat abia in weekend-ul acesta când trebuia să le iau la programul de vizită că nu le pot lua pentru ca cea mică este răcită și ia tratament iar cea mare a facut un vaccin și nu are voie să iasă fin casă! I-am trimis mesaj și i-am spus dece nu m- anunțat până acum? Credeți că mi-a răspuns? Ei aș... Putea foarte frumos să imi zică din timp, spun să-mi zică pentru ca daca dau mesaj și intreb de ele nu-mi răspinde. Este la mintea cocoșului că iși bate joc de mine. Sunt deja peste 2 săptămâni când eu nu mi-am văzut fetele. Ieri seara i-am trimis un sms și am intrebat cum sunt fetele. Răspuns...pauză! Azi am sunat...pauză. Sunt indignat că și in situația asta tot eu sunt vinovat! De ce?! Că mă interesez de fete?! Lucrul ăsta este incă de mult timp. Are și o plângere penală și implicit un dosar penal pentru nerespectarea șrogramului de vizita pentru ca in timpul.procesului de divorț conform unei înțelegeri cu ea stabilisem un program de vizită. A trebuit să deschid un alt dosar iar pe baza unei ordonanțe președențiale am obținut atunci o hotărâre judecătorească cu un program de vizită valabil până la finalizarea divorțului efectiv pe care ea la un moment dat nu l-a respectat și.nu mi-a dta fetele in vizită drept pentru care am făcut plângere penală. Ideea e că ceeace face ea nu este accidental sau întâplător ci intenționat. Vi se pare corect să facă așa ceva și acum ne permițându-mi accesul la informație referitor la copii?! Repet sunt indignat ca eu in calitate de tată doresc să știu de copii dar in acelaș timp tot eu nu procedez corect denunțând ceeace face ea. Aaaa daca era invers..era ok și indreptățită..că de.. De ce ar trebui să suport bătaia ei de joc..pentru că așa consider că este ce face ea! Iar in hotărâre nu scrie absolut nimic de nicio interdicție a mea. Scrie că am drepturi la legături personale cu minorele și implicit luarea lor la domiciliul meu. La grădinită mă duc evident la final de program și nicidecum in timpul orei. Accesul nu este permis la grădiniță decât dimineața, la prânz și seara. Dealtfel și daca nu era poarta de acces inchisă la grădiniță in timpul orelor nu mă duceam, clar nu merg decât atunci când imi este permis accesul in aceasta. Nici vorbă de a avea exces de zel. Mda...
Nu este interzis și greșic că merg când și când la grădiniță. Am participat la ședințe, am fost chiar la serbarea de Crăciun "Moș Crăciun". Nu sunt probleme vis-a-vis de mine nici măcar in comitetul de părinți unde sunt prezent atât timp cât imi permite programul pentru că am și eu un job.


P.S. Cta da, este de la Constanta.






Va multumesc frumos pentru raspunsul detaliat care imi va fi de mare ajutor. Tocmai am avut saptamana trecuta probleme cu fosta soacra cand m-am dus la gradinita sa vorbesc cu educatoarele iar ea nu mi-a permis nici macar sa ma apropii de copii ba chiar i-a spus educatoarei celei mici ca am venit acolo pentru ca am un tupeu nesimtit punandu-ma astfel intr-o postura foarte urata fata de de doamna educatoare drept pentru care dupa ce mi-a adresat cuvinte jignitoare fata de copii am decis ulterior sa-i fac plangere la politie pentru ca nu era prima data cand avea astfel de iesiri mai ales fata de copii, plangere insotia dealtfel si de o inregistrare audio. Deasta va intrebasem pentru ca mergand la Sectia de Politie de care apartin, domnul politai a inteles perfect cum stau lucrurile urmand probabil zilele astea sa o citeze pe fosta soacra insa imi spunea ceva de genul ca daca nu se specifica in hotarare ca am voie sa merg la gradinita, nu am acest drept. Evident ca l-am contrazis aratandu-i hotararea in care scrie clar ca am dreptul la legaturi personale cu fetele ca doar nu trebuia sa enumere domnul Judecator toate modalitatile prin care se intelege acest aspect gen..gradinita, scoala etc insa ma pusese putin pe ganduri desi avand in vedere ca am custodie comuna si stiu foarte bine ce relatie am cu fetele este clar ca am acest drept si nimeni nu are dreptul sa-mi-l ingradeasca. Pacat ca pe unii ai deranjeaza faptul ca ma interesez de copii si ca am o relatie foarte buna cu ele si intentionat fac astfel de lucruri. Urat, foarte urat!!! ...si mai au si par' alb in cap! (ma refer la fosti socrii..dar si la fosta sotie)




Buna seara
As dori sa va mai intreb ceva. In hotararea de divort scrie asa:
-Stabileste program vizitare minore prin legaturi personale ale reclamantului cu minorele, inclusiv prin luarea minorelor la domiciliul reclamantului, astfel: si apoi se detaliaza programul de vizita. Custodia este comuna.
Intrebare!
Pot sa imi vad minorele de exemplu la gradinita cand merg sa intreb de bunul lor mers..etc.. serbare, sedinte cu parintii?! Ce se intelege mai exact din ce am scris mai sus asa cum este redactat in hotarare? Pentru ca cineva imi spunea ca sa am voie sa le vad cand merg la gradinita trebuia sa apara scris in hotarare insa din moment ce custodia este comuna deci se intelege ca judecatorul a concluzionat prin probele care le-am adus in instanta ca intradevar am o legatura foarte ok cu minorele drept pt care nu s-a pus problema a nu avea legaturi personale cu acestea sau eventuale interdictii.
As dori sa ma lamuriti!
Va multumesc frumos
În sfârșit mă lămurește și pe mine cineva!
Vă mulțumesc



[editat citat]
Dar nu e vorba doamnă de a da cu subsemnatul la DGASPC ci de a informa aceasta instituție acest caz dar și altul destu de urat și anume faptul ca de exemplu fosta soacră influențeaza copilele să nu mai asculte de mine dar si un alt aspect pe care nu vi l-am spus cum că in acea casa se petrec lucruri nu prea ok avand in vedere ca fetițele mele locuiesc acolo intr-un mediu in care ele sunt manipulate impotriva mea. Mai mult de atât pe lânga faptul că fetițele mi-au semnalat cum că bunica lor le obligă/influențează sa nu asculte de mine dar in acelaș timp ele mi-au povestit neîntrebate dealtfel cum au văzut o ceartă defapt o bătaie intre fosta soție și mama acesteia in cat și-au rupt una celeilalte imbrăcămintea de pe ele iar fetițele mi-au spus ca fosta soție le-a zis să nu spună la nimeni ce au vazut dar cu toate acestea cum vă spuneam fetițe mi-au pivestit totul. Vă spun că am rămas uluit!!! Deci despre ce vorbim?! Faptul ca semnalez această chestiune la DGASPC este o problemă? Ca să nu vă mai spun ca întâmplător m-am întâlnit cu fetițele in cartier și erau însoțite de fosta soacră, lor le era efectiv teamă să vorbească cu mine! Acest lucru l-am sesizat și altă dată cand mergând și eu la grăiniță după terminarea programului la fel, fosta soacră era cu ele iar ele parcă erau speriate/amnințate să nu mă bage in seamă să nu vorbească cu mine insa atunci când sunt doar cu mine ele au un comportament extraordinar de afectuos cu mine, ne jucăm, dansăm, colorăm și defiecare dată ele nu ezită să-mi spună că mă iubesc foarte mult. Dovadă că ele sunt manipulate sau nu știu cum să mă exprim de către cei din casă de acolo! Păcat...foarte păcat! :( Mai ales ca tata când știi că iți pasă de ele și observi neputința unei instituții, insă sper ca medierea instituției cu fosta să o facă să înțeleagă ca nu este ok. Deasta vă intreb, vă cer o părere! Ca să nu zic că dacă era invers pfff...imediat erau soluții.




proastasatului a scris:

Si eu revin cu aceiasi precizare: Nimeni nu da cu subsemnatul la DGASPC. Acesta nu e organ de ancheta.
Daca oferiti aceasta informatie dna Unparinte va rog sa citati textul de lege care ii da dreptul dgaspc-ului sa ceara cuiva sa dea cu subsemnatul, poate ne luminam si noi, caci altfel informatia e complet eronata si din pacate o repetati.


Atunci cum facem in condițiile in care copilele sunt minore și atat timp cat sunt la ea, ea este in masura să imi furnizeze informații despre ele și nu directoarea unei grădinițe sau educatoarea, mă gândesc că nu la ele locuiesc copii...sau trebuie sa maturizez copilele obligat forțat începând să am discuții cu ele având in vedere că au vârsta de la 4 și 5 ani pentru simplul fapt ca ea nu este in stare sa comunice sau/și intenționat face astfel de lucruri?!




Dar dacă in hotarârea judecătorească scrie că imi este permis să iau legături cu minorele ??? Asta ce presupune? Răspunsul ei la intrebarea mea de ce mi-a blocat nr de tel, un răspuns sincer de-a dreptul golănesc și anune că de șmecheră! Mmmm?!! Mă gândesc că mai presus de calitatea unui om fie că este mamă, tată, aviator, gropar etc este ce?! Să ințeleg că statutul/calitatea ei de mamă o scutește de la a fi om coerent, matur și uman si poate să-și bată joc de tată pe considerentu că lasă...sunt protejată prin lege datorită faptului că sunt mamă. În fine, in hotărâre scrie clar că imi este permis legături cu minorele și luarea lor la domiciliul meu după programul care urmează...și este detaliat programul de vizită.




Bună ziua
Pot merge direct la Parchet să fac plângerea penală cu privire la nerespectarea ordinului judecătoresc?