Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca montarea repartitoarelor de caldura este obligatorie atat pe caloriferele "normale", cat si pe cele cap de coloana care nu au fost prevazute niciodata cu robinet de inchidere.
Mai exact: locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 etaje in Bucuresti, iar in bai (cate 2 bai in fiecare apartament) exista calorifere doar la parter si et. 4, acestea nefiind prevazute din constructie cu robinet de inchidere/deschidere pentru ca acele calorifere sunt cap de coloana (daca se inchid, inchid caldura pe toata coloana de sus pana jos). Pana acum am avut repartitoare doar pe caloriferele din dormitoare, bucatarie si sufragerie. Acum 2 saptamani ne-am schimbat repartitoarele in tot blocul (am trecut la cele radio) si au montat inclusiv pe caloriferele din baie, dar fara sa monteze robinet de inchidere (termostat).
Cu alte cuvinte, nu pot sa selectez temperatura sau sa inchid caloriferele in baie cand plec in concediu, ceea ce inseamna ca pe aceste doua calorifere repartitoarele inregistreaza non-stop la maximum.
Ca sa pun eu de capul meu termostat nu am voie, caloriferele fiind cap de coloana.
Imi poate spune cineva daca:
1. este obligatorie montarea repartitoarelor pe acest tip de calorifere (cap de coloana, fara robinet din constructie), asa cum ne-au spus administratorul si presedintele de bloc?
2. Este legala montarea lor fara sa monteze si robinet cu termostat?
3. Ce se poate face legal, astfel incat ori sa montam robineti cu termostat ca sa putem controla consumul, ori sa eliminam complet repartitoarele de pe aceste calorifere?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Intai sa va explic situatia: bunica mea a murit in 1992, iar averea s-a impartit intre bunicul, tatal meu si sora lui (matusa mea). In 1998 a murit si tatal meu, iar partea lui din averea de la tara s-a impartit intre mine si fratele meu, dar nu s-a facut niciodata succesiunea. Acum bunicul are 93 de ani si este la a doua casatorie, iar bunica de-a doua are 80 de ani. Practic, pana acum averea este impartita (teoretic, pentru ca practic succesiunea nu s-a facut) intre bunicul, matusa mea, fratele meu si eu. Din pacate, nu stiu ce a ramas si cui, pentru ca actele le-a facut matusa mea disparute. Acum matusa mea vrea sa mearga cu bunicul si bunica (de-a doua) la notar sa faca acte cum ca are grija de ei iar partea lor sa ii ramana tot ei dupa ce ei nu mai sunt. Eu nu sunt de acord, pentru ca nu consider ca are cu adevarat grija de ei: ea locuieste in Cluj iar ei intr-un sat langa Craiova, ii viziteaza doar cateva zile pe an, iar pensia lui bunicu o incaseaza ea! Nu sta cu ei, nu le gateste, nu le spala etc, ba le mai mananca si pensia. Deci, nu prea cred ca asta se numeste a avea grija de niste persoane in varsta, mai ales daca sunt parintii tai.
1. As vrea sa-mi spuneti, va rog, ce cota parte i-a revenit fiecaruia: bunicului, matusii si tatalui meu in 1992 dupa decesul bunicii.
2. Ce cota parte i-ar reveni bunicii de a doua care este casatorita cu acte de aproximativ 25 de ani cu bunicul, dupa ce el nu va mai fi.
3. Ce cota parte ne-ar reveni in final mie si fratelui meu si cat ii ramane matusii daca ea ramane si cu partea ei, si cu partea bunicilor.
4. In final, ce pot sa fac ca sa o impiedic pe matusa mea sa ramana cu toata partea lor? Nu trebuie sa fim prezenti la notar si eu, si fratele meu in momentul in care se semneaza si sa ne spunem punctul de vedere? Se poate face fara noi un asemenea act? Avem dreptul sa-l contestam?
Mentionez ca bunicii, la varsta lor, sunt putin... aiuriti si daca ea le zice sa semneze ceva, ei nu stau pe ganduri si semneaza fara sa isi dea seama daca fac bine sau rau.
Va multumesc!