avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate DanAlyna

Activitate DanAlyna

Da, au trecut multe zile iar pacientul a fost nevoit sa isi ia concediu de odihna. Ceea ce se petrece in acest sistem de sanatate cred ca este total incorect: pacientul contribuie la sistemul de asigurări sociale de sănătate, continuu, de la varsta te 18 ani (acum are 45) iar in toti acesti ani, nu stiu daca a avut nevoie de concediu medical de 2 ori. Acum cand a avut nevoie, in urma unui accident, a fost pus pe drumuri si tratat cu indiferenta. Este foarte nedrept!! Medici degeaba, roboti si atat!! Consider ca atunci cand iti vine un pacient, victima a unui accident pe trecerea de pietoni, automat ii acorzi 2-3 zile de concediu medical, macar sa isi revina fizic, sa se poata deplasa, nu mai mentionez traumele psihice! Daca era un aurolac sau un boschetar (sala de asteptare pentru apartinatori de la Spitalul de urgenta Floreasca era PLINA de astfel de ”pacienti”, care dormeau pe jos si emanau un ”parfum” specific), imediat le punea pe tava toate conditiile!!
Pacientii, in general, nu cunosc detalii si proceduri, de aceea se duc la Urgenta. Vreti sa spuneti ca ceea ce spune un medic sunt doar vorbe? Pacientul le-a luat de bune mai ales ca a intrebat special despre concediul medical si i s-a raspuns ca medicul de familie trebuie sa ii dea medicalul.
Am sa va spun exact cum scrie pe document:
- Un bonulet pe care scrie Hematology
- Buletin de examen radiologic;
- Copie document ce contine un tabel cu Specialitatea (Ortopedie), Ora solicitarii, Ora prezentarii, Semnatura si parafa medicului. Sunt scrise, de mana, greu de descifrat: informatii privind starea pacientului, recomandari, diagnostic. I s-a recomandat atela pentru brat timp de 10 zile, dar a fost trimis acasa fara atela sau macar o esarfa pentru sustinerea bratului.
- Copie document pe care este scris de mana, de asemenea greu de descifrat: Numele pacientului, Varsta, Sex, Consult chirurgie generala, Ora, Informatii despre starea pacientului, Tratament.
Cel din urma 2 documente nu au titlu si au parafa si semnatura medicului specialist.
Daca as sti cum se numeste fiecare document as scrie exact, dar nu stiu,
Va multumesc pentru raspuns. Recomandarea verbala a medicului de la Spitalul de Urgenta a fost de 10 zile, fara a mentiona acest lucru in fisa de observatie. Acum medicul de familie spune ca spitalul trebuia sa elibereze certificatul. Pacientul intre timp a fost nevoit sa isi ia concediu de odihna, avand contuzii la sold, brat, etc.
O persoana a fost accidentata de un automobil pe trecerea de pietoni, in timpul deplasarii catre casa. Persoana s-a prezentat la camera de garda a Spitalului de Urgenta, de unde i s-a eliberat o scrisoare medicala. Cine elibereaza cerificatul medical pentru locul de munca in cazul acesta? Spitalul/ medicul de familie?
Răspuns la discuția Prescriere datorie

ynocentta a scris:

Intotdeauna,cand solicitatio sprijinul,oferiti date relevante de la bun inceput
Dupa precizarile cu hotararea instantei de judecata,rezulta fara dubii ca hotaratrea adunarii generale este anulata,
motiv pentru care actele si actiunile ulterioare ale asociatiei sunt netemeinice si nelegale


Va mulțumesc tare mult pentru explicații.
Menționez ca am făcut sesizare către administrator și prin intermediul acestuia, către Asociatie, imediat ce am descoperit neregula în fisa de client. Răspunsul administratorului a fost: "Conform hotatrarii adunarii generale toate incasarile se vor aloca restantelor mai vechi". NU a fost convocata Adunare Generala in acest sens.
Pe platforma administratorului am sesizat de asemenea următoarea conversație între Presedinte/ Membru comitet și Administrator:
"Cei de la scara 1 se apuca de reabilitarea întrării în bloc. Te rog sa urci la plata urgent proforma, pe op sa apară nr de oferta.
Încă ceva în adunarea Comitetului sa stabilit câteva lucruri:
1 la casierie sa se încaseze care este cea mai veche datorie trebuiesc anunțați casierii
2 sa plătească sc !, 2 și 3 pe cineva 1 suta de lei care sa oprească apa când sunt urgente"

Ma iertați va rog pentru greșeli, am redat textul exact. Nu sunt sigura a cui a fost hotararea, dar Adunare Generala sigur nu s-a convocat.

În acest caz, în prima faza, este în regula sa depun contestație privind aceasta hotărâre? Care ar fi următorul pas???
Răspuns la discuția Prescriere datorie


ynocentta a scris:


Exista dispozitii concrete fara exceptii sau derogari referitoare la ordinea de esalonare a platilor
Astfel,se achita debitele in ordine cromnologica initial cele mai vechi cu penalitatile aferente


Îmi puteți spune, va rog, care sunt exact aceste dispoziții?? Suma despre care vorbesc nu poate fi considerata datorie. Este un fond de eșalonare creat în cadrul unei Adunări Generale anulata de către instanta, pentru a acoperi o suma delapidata de un fost administrator și alte sume provenite din restantele unor rauplatnici.
Extras PortalJust:
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Dispune anularea Hotărârii Adunării Generale a Asocia?iei de Proprietari .......din data de .......... Constată nulitatea Adunării Generale a Asocia?iei de Proprietari Bloc 7 din data de .............. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de ............ cu titlu de cheltuieli de judecată din care suma de ............ de lei onorariu avoca?ial ?i ........ de lei taxă judiciară de timbru. Obligă pârâta la plata către intervenienta .............a sumei de ............ de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avoca?ial. Obligă pârâta să achite intervenientei ...............suma de ........... de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Nu au fost calculate penalități, nefiind o datorie proprie, Fondul a fost creat în 2016 și a fost menționat în lista de plată în rubrica separata, câte 20 lei/ luna timp de 32 de luni. Abia acum au decis sa încaseze acele sume, retroactiv sau cum spuneți dvs, cronologic, din banii pe care ii plătim pentru listele actuale de plată.

Ce fel de lege le permite sa iți fure din traista și tot tu sa plătești ce ți s-a furat???
Răspuns la discuția Prescriere datorie
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Inteleg aceste aspecte si intentionez sa consult un avocat in acest sens. Doresc sa stiu daca, in prima faza, este in regula sa depun contestatie fata de decizia Comitetului? Eu am facut plata prin banca in contul Asociatiei iar in confirmarea de plata scrie clar ce am platit: Cote contribuție - Octombrie 2021. Este legal ca in contabilitate sa se scada cu totul altceva decat ceea ce este specificat in documentul justificativ? Mi se pare absurd, deoarece Adunare generala nu s-a convocat pentru luarea unor astfel de decizii. Cum poate lua Comitetul decizii fara a consulta proprietarii?
In cazul unei datorii (daca o pot numi astfel, avand in vedere ca este de fapt un fond de esalonare creat pt plata unor datorii la RADET/ Apa Nova, datorii create in urma delapidarii fondurilor asociatiei de catre administrator si in urma restantelor unor proprietari), ce decurge din ianuarie 2016, cate 20 lei/ luna, pana in Septembrie 2018, poate fi considerata ca fiind prescrisa la aceasta data? Mentionez faptul ca la data crearii fondului, am cerut detalii in scris Asociatiei cu privire la datoriile exacte ale asociatiei per fiecare furnizor, fara a primi un raspuns. Adunarea Generala in cadrul careia s-a luat hotararea crearii fondului a fost anulata de catre instanta, in urma depunerii unei plangeri de catre 3 dintre proprietarii din bloc.
In luna Noiembrie, Comitetul a decis ca la caserie sa se incaseze, incepand cu aceasta luna, cea mai veche datorie. Este legal? Cum pot contesta aceasta decizie?
Buna ziua! Doresc sa vand un imobil si apoi sa cumpar un alt imobil in Bucuresti. As aprecia cateva detalii privind taxele (notar, TVA, impozit, etc) ce trebuie platite de vanzator/ cumparator pentru cele doua tranzactii. Rog explicati ! Va multumesc !