avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiTAndrei

Activitate AndreiTAndrei

Bună ziua,
In anul 2020 am fost dat in judecata de catre o firma de recuperari pentru o datorie din anul 2017. Dupa aproape 4 ani de procese, cu mentiunea ca prima solutie data de judecatorie a fost anulata deoarece a fost nelegala, procesul trimis iarasi spre rejudecare la prima instanta de fon, anii au trecut si m-am trezit ca am de plata o suma imensa 11 000 lei
datorita penalitatilor de intarziere de 0.5% pe zi. In fine,, astazi s-a dat pronunțarea si as dori sa stiu ce se intampla mai departe. Inteleg eu bine ca nu trebuie sa mai platesc penalitățile de întârziere de o.5% pe zi ? Mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de Kredyt Inkaso Investments RO SA ca nefondat. Admite în parte apelul formulat de apelant A T Schimbă în parte sentinţa şi în rejudecare respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtului la plata sumei de 199,22 lei, reprezentând penalităţi de întârziere şi a penalităților de întârziere de 0,5% calculate conform contractului asupra debitului principal, de la data cesiunii până la data achitării integrale a debitului, ca neîntemeiată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă apelanta intimată Kredyt Inkaso Investments RO SA la plata către apelant intimat A T a sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Definitivă.
Pentru o datorie Vodafone din anul 2017 am fost chemat in judecata in anul 2020, instanta a dat câștig de cauza reclamantului ( Kredyt Inkaso) , am facut apel deoarece in hotarare, desi depusesem inscrisuri, imi facusem cunoscut domiciliul, instanta a constatat ca nu am depus inscrisuri,etc, La apel s-a anulat hotararea primei instanțe cauza fiind trimisa spre rejudecarea unde s-a dat o alta hotarare in 2023 fiind obligat la penalitati de intarziere. Sunt eu obligat sa platesc penalitati pentru perioada in care prima instanta a facut o eroare si i s-a anulat hotararea ? Pot invoca in urmatorul apel prescripția, probabil va mai trece inca un an pana se va judeca si acesta si ma gandesc cu groaza pentru erorile instantei o sa trebuiasca sa platesc penalitati pentru 4 ani..Aceste aspecte as dori va rog sa le cunosc:
Daca cererea initiala de chemare in judecata s-a depus in 2020 s-a dat o hotarare tot in 2020 care a fost anulata la apel si s-a judecat iarasi in iunie 2023 este legal sa platesc penalitățile de intarziere pentru aceasta perioada ? Mulțumesc!
Buna ziua. Am o sora ce a ramas insarcinata la varsta de 18 ani , problema este ca a aflat acest lucru , in a cincea luna de sarcina . Nu isi doreste acest copil , practic il uraste si cu toate ca inca nu a nascut isi face planuri cum sa-l abandoneze , sustine ca nici macar nu il va alapta nici pentru o secunda . Vazand atatea cazuri in media despre "mame" fara suflet ma intereseaza soarta acestui copil nevinovat ce urmeaza a fi nascut . Intentia mea este sa protejez acest copil si chiar sa-l adopt cu toate ca mai am o fetita de 7 anisori si sunt casatorit.
In clipa in care I-am spus surorii mele ca intentionez sa cresc eu copilul , aceasta s-a luminat , doresc sa i-au acest copil imediat dupa nastere, ca acesta sa nu pateasca ceva rau.
Intrebare :
Cum sa procedez legal , sa nu ma trezesc dupa luni , ani , ca vrea sa fie mama ?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat legat de , moralitate si legalitate. Va mentionez ca nu se cunoaste tatal biologic al copilului si "mama" nu o sa poata sa-i ofere absolut... nimic. :(