avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate lupciano

Activitate lupciano

Salutare,
Soția mea este în a 7-a lună de sarcină și pe luna din urmă i-au fost retrase bonusurile salariale, pe motiv că a fost toată luna în concediu medical și ”nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu”, încasând astfel un salariu mult mai mic.
Când cei de la contabilitate au fost sesizați de acest lucru, au răspuns că nu este nimic ilegal în treaba asta fiindcă i s-a suspendat contractul de muncă pe durata lunii din urmă și i s-au retras drepturile,fiindcă nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu.
O explicație lipsită de bun simț și total aiurea, de parcă ea a vrut să aibă probleme de sănătate. În plus, nicăieri în nici un contract al ei sau act adițional, nu este specificat faptul că ei își rezervă dreptul de a retrage bonusurile salariale în cazul unui concediu medical.
De menționat faptul că soția mea a mai avut perioade de concediu medical și odihnă de-a lungul anilor și a luat salariul complet.
Este cunoscut faptul că această corporație are asemenea practici cu femeile însărcinate, lăsându-le fără bonusuri pentru a nu plăti concediul prenatal integral ci la valori reduse.
Ce trebuie făcut în asemenea situație?
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta inseamna sa nu iti cunosti drepturile si legea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnile Nita, in situatia de fata si dumneavoastra aveti o mare parte din vina. Daca stiati unde are vecinul limita de hotar, de ce ati mai construit casa fix la limita?
Sicane si piedici ii puteti pune, dar mai rau faceti, Sfatul meu e sa discutati cu vecinul sa renunte la zidul din spatele casei dvs. si sa ii propuneti ca limita sa de proprietate sa fie peretele casei dvs, de care sa lege cate o latura a gardului pe fiecare colt. Asta presupunand ca dvs.sa renuntati ca câtiva centimetri patrati de teren din proprietatea dvs. Asa rezolvati si problema infiltratiei apei si nu trebuie sa mai investiti alti bani pentru izolatii sau alte "artificii" de protectie impotriva infiltratiei apei.
La noi in romanik inca mai functioneaza principiul bolsevic al turnatoriei, pandei si ipocriziei.
Sa te fac sa intelegi mai bine, mie mi s-a atras atentia pentru ca am folosit cuvantul "woman" in expresia "woman!i can't do this at that hour 'cause it's midnight". Cuvantul "woman" a fost considerat ca atribut jignitor colegei de birou . Asa ca, resemneaza-te cu idea. Pudismul ipocrit in anumite cercuri, inca mai e la moda, dar apropourile hartuitoare sunt vazute ca niste actiuni laudabile a unui mascul/femela alfa.
Tot din categoria "cenzura", am patit-o de mult candva, cand postasem pe facebook un banc de genul "de ce nu pleaca toti sefii in concediu in acelasi timp?" iar o pupin***ista care la vremea aceea facea parte din lista mea de prieteni, a mers repede "la directiune" si m-a denuntat pentru acel banc, avand putin de furca.
Personal, le-am facut cunoscute articolele din Constitutia Romaniei si cateva din codul civil, referitoare la libera exprimare si cenzura si s-au potolit.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Minorul este proprietar, asa ca tatal sau mama nu au nici un drept acolo fara acordul copilului.

2. Pentru habitatie in locuinta proprietate personala a sa, minorul decide. Daca minorul zice "NU!", atunci clar nu exista loc de interpretari, negocieri sau amenintari din partea mamei.

3. Lasati femeia sa ameninte ca pleaca din oras la parintii ei. Are cale libera, DAR! FARA MINOR! Minorul totusi nu este atât de minor incat sa decida altii pentru el. Are 13 ani iar în curând va avea buletin. Orice "amenintare cu plecarea" sau fortarea acestuia sa isi paraseasca proprietatea fara voia lui, atrage dupa sine niste consecinte penale asupra mamei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule student in strainatate,

Eu am picat examenul de 3 ori si am luat permisul a 4-a oara. Fratele meu a picat examenul de....nici nu mai stiu cate ori, a refacut dosarul de doua ori si a luat intr-un final examenul. Eu am permis de 12 ani si tot de atata timp conduc. In acest timp nu am avut nici un fel de accident, am lucrat si in domeniul curieratului, fratele meu are permisul de 7-8 ani si e in aceiasi situatie ca a mea. Conduce aproape zilnic propria lui masina, fara sa produca accidente.
Cum de am ajuns sa dam examenul de multe ori? Simplu! din LENE! nu am avut chef sa invatam acea carte plictisitoare. Sfatul meu e sa iti refaci dosarul, sa iti iei mai multe ore de condus cu un alt instructor si sa pui mana sa inveti cartea aia. Vei lua acel examen si vei evita riscul unui dosar penal sau altor probleme mult mai grave.

TINE MINTE! Sanatatea, libertatea, timpul si viata sunt 4 lucruri extrem de importante ce nu se pot recupera 100% in caz de pierdere.
Sper ca prin exemplul meu sa te incurajez sa iei luati examenul.

Mult succes!
Nu e greu!
Salutare oameni buni,

In iulie 2016 am achizitionat un autoturism a carui taxa de timbru/verde/inmatriculare/etc.(ca nici ei nu stiu ce denumiri sa le mai dea), a costat destul de mult.
Tot in perioada respectiva, imediat urmatoare, UE a obligat statul Român sa restituie banii cetatenilor, pe motiv ca acea taxa este ilegala.
Am urmat procedura de recuperare si pana anul trecut in 30 august cand era data limita de returnare a banilor, am primit doar numere de inregistrare si raspunsul, ca momentan nu sunt bani si voi lua si eu banii inapoi, impreuna cu ”despagubirea” aferenta, cand vor avea ei banii. Asta in conditiile-n care, multi dintre prietenii mei si-au primit banii inapoi.
Mai nou, perioada de restituire a banilor a fost prelungita pana pe data de 30 iulie 2019.
Ce este de facut in situatia asta, sau in cazul in care nici la data terminus nu mi se restituie banii. Mai ales ca m-am saturat sa ma umplu de numere de inregistrare.
Multumesc.
Stimată doamnă,
Eu mă întreb ca un neștiutor muritor de rând, cum mama zmeilor au reușit să supraviețuiască rudele alea și să se mai și înmulțească, având în vedere gradul avansat de retard mental?!? Să-mi fie cu iertare, dar atunci când tu ca adult ceri bani unui copil de 4 ani pentru o cauză asupra căreia tu ești obligat să o onorezi, nu pot să mă duc cu gândul la două variante:
1. Rudele alea fie sunt retardate, au o problemă psihică, ceea ce le face periculoase, de ținut sub supraveghere,
2. Fie, rudele sunt niște paraziți ai societății, care vor să profite de foloase necuvenite, cerând minorului anumite lucruri care nu țin de el(așa cum o fac anumite "persoane" bipede, prin forțarea copiilor să cerșească.
Personal, eu zic să nu vă faceți griji și să nu plătiți nimic. Dacă neamurile...vă hărțuiesc, mergeți la poliție sau în instanță și o să le treacă lor cheful de a mai face astfel de măgării.

O zi bună vă urez.
Răspuns la discuția Spionat fara acordul meu
Domnilor, vă răspund pe rând.
Pentru Andrei2005 = nu am folosit nimic adacuri directe sau ocolite ci era generalizată. Știți cum e cu cenzura și interdicția de a spune lucruri urâte despre politicieni. Dvs.generalizați iar unul mai sensibil se autosesizează.
Pentru Demos = vă dau perfectă dreptate. Mentalități nu doar de secolul 19 ci mai rău, de Coreea de Nord.
Pentru toți ceilalți, persoana cu pricina are probleme cam cu toți colegii. Deși nu excelează, nu cunosc motivul pentru care e ținută în brațe.. nu știu și mă feresc să îmi dau cu părerea.
Rog unul din admini să închidă acest subiect. Vă mulțumesc pentru ajutor și sfaturi.
Răspuns la discuția Spionat fara acordul meu
Păi și atunci de ce mai sunt legile anticenzură și libertatea exprimării. Mai ales în condițiile în care nu s-a făcut nici un atac la mimeni și nimic?!?! În r.o.i. nu există stipulat nimic de acest fel.