avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonusuri neacordate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonusuri neacordate

Salutare,
Soția mea este în a 7-a lună de sarcină și pe luna din urmă i-au fost retrase bonusurile salariale, pe motiv că a fost toată luna în concediu medical și ”nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu”, încasând astfel un salariu mult mai mic.
Când cei de la contabilitate au fost sesizați de acest lucru, au răspuns că nu este nimic ilegal în treaba asta fiindcă i s-a suspendat contractul de muncă pe durata lunii din urmă și i s-au retras drepturile,fiindcă nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu.
O explicație lipsită de bun simț și total aiurea, de parcă ea a vrut să aibă probleme de sănătate. În plus, nicăieri în nici un contract al ei sau act adițional, nu este specificat faptul că ei își rezervă dreptul de a retrage bonusurile salariale în cazul unui concediu medical.
De menționat faptul că soția mea a mai avut perioade de concediu medical și odihnă de-a lungul anilor și a luat salariul complet.
Este cunoscut faptul că această corporație are asemenea practici cu femeile însărcinate, lăsându-le fără bonusuri pentru a nu plăti concediul prenatal integral ci la valori reduse.
Ce trebuie făcut în asemenea situație?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
lupciano, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 14 Iulie 2020
Se poate sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal cristinatudoran cristinatudoran cum poate beneficia tatal de concediu prenatal?ce conditii trebuiesc indeplinite? (vezi toată discuția)
Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal daca imi expira contractul temporar? ce as putea face pentru a putea beneficia de prenatal? adelinamaria adelinamaria Buna ziua, In luna septembrie imi va expira contratul temporar de munca, si sunt insarcinata de cateva luni. As dori sa intreb daca nu imi vor prelungi ... (vezi toată discuția)