avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul mă amenință că îmi execută silit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. E corect așa ceva?

Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a amenințat ca o sa îmi pună sechestru pe toate bunurile din casa, nu numai pe cele ce aparțin mamei mele. Problema e ca nu mai am bonurile fiscale de la toată mobila pe care am cumpărat-o și nici de la toate electrocasnicele și el mi-a zis ca pune sechestru pe tot ce nu pot dovedi ca îmi aparține mie, deși nu e corect pentru ca sunt bunurile mele in casa mea. Adică dacă am lăsat-o sa locuiască la mine ca nu are unde sta, înseamnă ca ei îmi pot lua bunurile. Va rog sfatuitima și pe mine ce sa fac. Aștept răspunsul dumneavoastră
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 10:46, 19 Ianuarie 2020
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
A vrut să va sperie în caz de executare apelați la un av pt contestație la executare.
Poi și dacă îmi pune sechestru pe tot eu ce fac?
Trebuie sa faceti contestatie la executare daca pune sechestru.
O sa aveti insa nevoie de avocat deoarece singur nu cred ca o sa va descurcati.
Daca nu faceti contestatie nu mai aveti ce face si va sechestra bunurile dvs. In vederea vinderii la.licitatie publica.

Puteti incerca sa mergeti la avocat si pana face vreun sechestru ca sa va informati exact si pe aspecte concrete.
Avocatii pot gasi modalitati juridice ca sa rezolve cazul si sa anuleze executarea silita.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
8 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
nu-i mai permiteti sa intre in casa.Nu are acest drep daca nu il obtine in instanta si nici un judecator corect nu o sa-i dea acest drept.Nu are cum sa va puna sechestru,nici daca vine cu politia nu are drep sa intre in casa dumneavoastra fara mandat.


nicunicolae10 a scris:

Buna ziua,
nu-i mai permiteti sa intre in casa.Nu are acest drep daca nu il obtine in instanta si nici un judecator corect nu o sa-i dea acest drept.Nu are cum sa va puna sechestru,nici daca vine cu politia nu are drep sa intre in casa dumneavoastra fara mandat.

Nu mai dați sfaturi de natura juridică, daca nu va pricepeți.

Executorul poate intra in casa oricui, atâta timp cat este deschis un dosar de executare în baza unui titlu executoriu valabil.
Nu poate intra singur, atâta tot. Dar când va veni, se va anunța si vine cu lăcătușul și cu agenții de politie ca martori.

Acum, privitor la sechestru, cam are dreptate executorul.
Poate pune sechestru pe toate bunurile găsite acasă la debitor.
Sunt scutite o serie de bunuri ce nu pot fi sechestrate, gen: frigider, aragaz, patul, et cetera.

In rest, nu știu ce sfat sa va dau, in afara faptului de a formula o contestație, dar care nu vad cat de mult va poate ajuta.

Cu toate acestea, nu strica să cereți ajutor unui coleg avocat.

Mult succes !

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale! ajax227 ajax227 Buna! Detin cateva credite de nevoi personale (fara garantii).. Mentionez ca am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati. Nu am nimic pe numele meu, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)