avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate andrei88843

Activitate andrei88843

Salutare, multumesc pentru raspunsuri.
As dori sa stiu in cazul in care m as angaja incepand de maine, cu carte de munca si tot tacamul. Atunci angajatorul o sa plateasca contributii la stat, si deci as fi asigurat.
Dupa 3 luni imi dau demisia...
Apoi as dori sa raman in continuare asigurat, platindu mi din buzunar contributia...Ar schimba cu ceva situatia? Multumesc.
Buna ziua, cu cate zile in urma am decis sa redevin asigurat CASMB, dar am avut o surpriza la momentul realizarii calculatiei.

Situatia mea: In ultimii 7 ani, am lucrat afara, nu am platit nici o contributie la CAS, si deci nu am fost asigurat. Tot in ultimii 7 ani singurele venituri impozabile (de catre Statul Roman) au fost obtinute din dobanzi bancare. Am fost asociat si administrator la o firma,(in urma cu un an am cedat toate partile mele sociale celuilalt asociat), dar nu am obtinut nici un venit de pe urma societatii, nici macar dividente, am reinvestit tot profitul. De mentionat ca firma nu a avut angajati, deci nu s a platit CAS.

Asadar cand mi au calculat contributia pe care ar trebuie sa o platesc ca sa fiu la zi, functionarii de la CASMB au inclus profitul firmei in veniturile mele, rezultand o cifra fantastica de 2000RON.

Din punctul meu de vedere, ca persoana fara venit momentan, mi se pare deplasat sa platesc 2000RON, reprezentand CAS la un venit pe care nu l am avut. Sunt total de acord sa platesc 6 luni plus luna in curs raportat la salariu minim pe economie, adica apx. 350RON, pe servicii de care nu am beneficiat, dar 2000Ron mi se pare exagerat.

In speranta ca acest forum ma va putea ajuta atat pe mine cat si alte persoane, rog persoanele in cunostinta de cauza sa si spuna parerea.