avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate nvs

Activitate nvs

Răspuns la discuția IT - Legalitate PING si crawling
Multumesc. Se poate inchide topicul.
Răspuns la discuția IT - Legalitate PING si crawling
Da. Multumesc mult de informatie. Dar crawlerul este legal atat timp cat nu realizezi atacuri DoS sau DDoS ci doar o scanare superficiala? Multumesc mult pentru informatiile oferite.
Am urmatoarea situatie: doresc sa creez un search-engine si as dori sa stiu daca este legal sa caut websiteuri prin PING. Mentionez ca PINGul ar fi realizat in pachete de cativa kilobitsi si nu mai mult de 2-3 senduri/website/an. PING-ul se va face printr-un abonament persoana fizica, dupa care cand voi infiinta compania, voi face transferul de proprietate. Nu am nevoie neaparat de crawling, dar as fi interesat sa aflu si legalitatea acestui aspect. Multumesc pentru ajutor.
Fratele meu a cumpărat în urma cu aproape 30 zile un auto sh înmatriculata anterior în Romania, de la un cetățean roman. Are toate actele, mai putin fiscalul. Mașina e înregistrata la primărie pe vechiul proprietar, dar acesta refuza sa elibereze documentul și spune ca nu-i e frica nici de politie nici de avocat. Cum se poate înmatricula pe noul proprietar? Cum, unde și cât costa un avocat pentru aceasta problema? Mulțumesc.
Buna ziua. Am vazut ca statul roman incurajeaza cumpararea de noi vehicule 100% electrice prin oferirea unui ecotichet in valoare de 12.000 lei.
Intreabarea este urmatoarea: daca eu cumpar un autovehicul cu combustie interna si apoi un kit de conversie a autovehiculului, voi beneficia de acel tichet? unde poate fi utilizat acest tichet? cine si cum il poate folosi? persoana fizica.
nu stie nimeni sa ma ajute?
buna ziua. acum 4-5 ani a inceput constructia unor imobile noi de locuinte pe stada oasului, nr 86-90 cluj-napoca. problema este urmatoarea. firma dezvolatoare initiala a fost data in judecata pentru nerespectarea termenilor contractuali de la acea data. asa ca s-a infiintat o noua firma ale acelorasi investitori, ce au preluat contractul, pentru a evita plata de daune. constructiile s-au realizat fara a respecta nici cele mai mici reguli prevazute in normative. zgomot ambiental mare, nerespectarea planselor arhitecturale pentru punerea in executie, si mai grav, obtinerea totusi a receptiei finale fara respectarea legii. acum, ceea ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca apartamentul are in acte 34 mp iar in realitate 31 mp, iar consumul de gaz, la o temperatura exterioara de -2 grade celsius si una ambientala de 20 grade celsius ziua-18 grade celsius noaptea; consum aproximativ 7-8 mc de gaz pe zi. ceea ce mi se pare absolut enorm in conditiile in care certificatul energetic imi incadreaza locuinta la o clasa energetica pentru incalzire B (adica aproape de regimul casei pasive; adica mult peste imposibil;). acum ideea este, cine va fi tras la raspundere? va multumesc si sper ca ma puteti ajuta. as putea avea de partea mea si presa daca va fi nevoie.