avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Educativ

Activitate Educativ

Buna ziua,

1. Firmele care dezvolta si administreaza tehnic magazine online au nevoie de DPO sau sa se inscrie in registre nationale a operatorilor de date cu caracter personal?
Note:
a) In total numarul de clienti depaseste 5000
b) administreaza tehnic = acces la bazele de date cu scopul dezvoltarii si mentenantei

2. Este nevoie de acreditari speciale pentru a putea crea/opera software de supraveghere video in ansamble rezidentiale?
Nota: Softul face supravegherea 80% autonom dar pentru anumite situatii este necesar si un operator uman (export de imagine, etc)?

Va multumesc!
Va multumesc,
In contract nu era specificat cine este raspunzator pt intocmire. Mi s-a cerut asumarea raspunderii pentru intocmire, iar a unor balante si alte documente specifice de inchidere trimestru am observat anumite greseli (datorate copy/paste, gen ani gresiti - in alte spete nu am competente sa ma pronunt asupra corectitudinii). Acest lucru mi-a starnit interesul sa aflu care sunt cele mai bune practici in domeniu.
Buna ziua,
Pentru o firma (micro) ce are contabilitatea externalizata in totalitate, cine ar trebui sa-si asume raspunderea pentru intocmirea situatiilor financiare anuale: firma de conta care se ocupa de intocmirea acelor acte / administratorul SRL-ului?
Nota: cu siguranta reprezentantii firmei subiect au raspundere asupra multor aspecte dar si de intocmire?
Va multumesc?
Dupa ce am studiat putin legea am observat ca lipsa amenzii m-a inclus la:
Fără amendă – art. 103 alin. (1) lit. c) din O.U.G. nr. 195/2002: dacă nu se aplică nicio sancțiune penală, din anumite considerente procedurale, iar regula de circulație încălcată ar atrage suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

În această situație, suspendarea poate fi aplicată în termen de maximum 18 luni de la data accidentului – a se vedea art. 13 alin. (2)-(3) din O.G. nr. 2/2001.


fapt ce i-ar permite agentului un nou proces verbal pe care l-as putea contesta? Ar fi posibil?
Multumesc pentru raspuns!
Am aflat acest lucru, din aceasta cauza ma interesam daca mai existe vreo sansa de recuperare a permisului si am subliniat ca pe PV nu scrie durata de suspendare.
Buna ziua,
La etilotest a iesit o alcoolemie de 0.04 (14 aprilie), iar rezultatul analizei de sange la IML (finalizat astazi - 7 mai) a iesit 0 - ceea ce era si de asteptat.
Problema: Nu am depus contestatie (pt ca am inteles de la agentul costatator - care a inteles situatia (nu aveam alcool in sange) ca exista o procedura simplificata de recuperare a permisului, dupa ce vin analizele.
Alte detalii:
- pe procesul verbal nu este stipulata perioada de retinere (doar ca se retine)
- nu s-au dat puncte sau amenda (este de avertisment)

Agentul este in concediu 2 zile dar colegii lui mi-au dat se inteles ca voi ramane fara permis daca nu am depus contestatie, in ciuda nevinovatiei mele. Mai exista vre-o cale de a scapa din aceasta incurcatura?

Nota: echipajul a avut un comportament exemplar.

O zi frumoasa,
Late edit (nu am putut edita postrul trecut).
Intre () am vrut sa scriu "Dupa precedent, recuperarea taxei auto era o formalitate."
Categoric, dar un precedent este un factor ce poate avea o pondere importanta in decizia data de o instanta (dupa precedent era o formalitate).
Multumesc pt raspuns.
Buna ziua,

Mama mea este profesor la un liceu si a atins varsta de pensionare dar conform legii mai poate ramane o perioada in sistem;
Are premii cu elevii la concursuri nationale in fiecare an, gradatie de merit, sefa de catedra, alte activitati extra curiculare legate de educatie, etc.
Unii dintre colegi au norma mai mare decat conform normei (deci exista loc).

Ce sanse sunt pentru a opri decizia consililui de administratie privind suspendarea activitatii?

Momentan am intentat un proces prin intermediul unuii avocat si suntem la "Raspuns la intampinare".

As dori sa aflu daca mai exista un precedent pt a-l adauga si ce sanse sunt pt a castiga procesul. (sunt dispus sa platesc acest serviciu).

Va multumesc!
Buna ziua,

Am un spatiu care este trecut in CF ca avand destinatia de birou si as dori sa-l folosesc ca resedinta.. dar intampin o problema:
Nu pot sa imi fac buletin pe acel spatiu iar pentru a-i schimba destinatia, am inteles ca trebuia sa obtin autorizatie de constructie (chiar daca nu vrea sa modific nimic - aberant). si in Cluj nu se dau/se obtin deosebit de greu acele autorizatii.

Ce este de facut?