avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Evapop

Activitate Evapop

Multumesc pentru raspuns. Sunt un pic confuza, imi puteti spune, va rog, daca gasesc undeva vreo prevedere legala care sa specifice asta?

Cel care mi-a facut cadastrul spune ca pentru vanzarea casei (cu terenul aferent) este suficienta documentatia cadastrala inregistrata la OCPI (care include doar planul de amplasament fara releveul casei), dar totusi 2 notari (din Bucuresti) mi-au cerut si releveul casei. Alte masurari...alt timp pierdut....
Ce-i drept am gasit alti 2 notari (in alta localitate ) care au zis ca nu e necesar acest releveu. Dar nu ar trebui sa spuna toti notarii la fel?? Cumparatorul nu va cumpara prin credit ipotecar.
Buna ziua,

Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul casei sau este suficient doar planul de amplasament si delimitare al imobilului?

inteleg ca acum cativa ani s-a modificat legea si la intabulare nu mai este obligatoriu si releveul casei....totusi mi-a fost cerut de notar. Pentru certificatul energetic inteleg ca nu trebuie releveu si cel care-l elibereaza poate face propriile masuratori. Multumesc!
Buna ziua,

Imi puteti spune si mie daca in Romania este interzisa vanzarea tigarilor electronice minorilor? Daca da, ce act normativ stipuleaza acest lucru?
Am si eu o intrebare vis a vis de titlul de proprietate al bunicii mele (decedate) pentru teren si casa dintr- comuna, in care s-au strecurat 2 erori.
Prenumele tatalui bunicii mele nu este cel corect (pe titlu de proprietate numele complet al bunicii mele este de forma: nume familie bunica-prenume tata bunica-prenume bunica) si numele de familie al bunicii este scris cu "î" in loc de "â" (am certificatul de nastere si de casatorie al bunicii care dovedesc erorile). Am inteles ca trebuie sa ajung la primaria comunei respective, sa depun o cerere si apoi ei sa inainteze actele catre prefectura, oficiul de cadastru,etc. Primaria spune ca erorile pot fi corectate pe actualul titlu de proprietate, prefectura spune ca trebuie emis un nou titlu de proprietate.
In fine, intrebarea mea este: e un termen legal in care autoritatile respective corecteaza aceste erori? Tinand cont ca eu fac o cerere prin care solicit recorectarea unui act emis dintr-o eroare a autoritatilor se poate incadra cererea mea la categoria "petitie" si sa invoc termenele din OG 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor?
Ei mi-au spus sa ma astept la cateva luni, in cel mai fericit caz, dandu-mi senzatia ca sunt intr-un fel la mana lor...dar nu mi se pare corect sa astept atata vreme, avand in vedere ca vina le apartine 100%.
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc. Si imobilele astea de la sate unde se intabuleaza? Nu prea stiu de unde sa pornesc.....
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc pentru raspuns. De bunic nu am amintit pentru ca a decedat demult si a fost facuta succesiunea dupa el (si tatal meu si matusa au cedat partea lor in favoarea bunicii, care a ramas singurul proprietar).

Sper ca totusi costurile notariale sau eventualele taxe sa nu fie mai mari decat valoarea casei/terenului agricol.
Discuție Mostenire
Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie?

Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora lui care nu are copii). Dupa decesul bunicii nu s-a facut succesiunea. Acum 2 ani a decedat si tatal meu. In casa bunicii locuieste matusa mea (cea fara copii) si ar vrea sa-mi faca mie actele pe casa/teren. Eu mai am o sora, care nu locuieste in tara, de fapt a si renuntat la cetatenia romana.

De unde ar trebui sa pornesc cu actele? Imi trebuie vreo procura si de la sora mea ?(ea nu are nimic impotriva, ma gandesc doar la birocratie). Trebuie platite ceva penalizari pentru ca nu s-a facut la timp succesiunea dupa bunica? Ce acte mi-ar trebui la notar?

Multumesc mult!