avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate Roand28

Activitate Roand28

Răspuns la discuția Furt calificat
Am fost astazi la magazin, am achitat acele produse și ni s-a spus ca nu putem face impacarea cu magazinul intrucat dosarul a fost trimis din acea seara la politie și a doar cei de la politie pot veni cu dosarul la magazin. Ce putem face acum?
Răspuns la discuția Furt calificat
Ne puteti ajuta dumneavoastra? Se poate efectua aceasta impacare de catre avocat?
Răspuns la discuția Furt calificat
Se poate face o impacare intre noi și cei de la Kaufland? Putem apela la serviciile dumneavoastra?
Răspuns la discuția Furt calificat
Va multumesc frumos! Orice alte sfaturi sunt binevenite! O seara frumoasa!
Răspuns la discuția Furt calificat
Am inteles! Și inca doua lucruri daca pot să mai intreb, facultatea ar putea fi instiintata despre acest lucru? Și daca amenda administrativa = dosar penal? Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Furt calificat
Cum putem face acest lucru? Ne ducem pur și simplu la sectia de politie cu copii dupa legitimatiile de studenti și original ? Mai facem încă o declaratie? Când spuneti ca este posibil să nu ne alegem cu cazier la ce va referiti? Amenda administrativa sau dosar penal? Acestea din cate am inteles nu apar in cazierul judiciar. Va multumescs pentru promptitudine și sfaturi
Discuție Furt calificat
Buna seara! Situatia sta cam așa: eu împreună cu prietena mea, 22 respectiv 21 de ani, studenti la Politehnica Bucuresti, am savarsit nu cu buna intentie urmatoarele:
Am facut cumparaturi in hypermarketul Kaufland și am sustras 3 huse de telefon, eu una și prietena mea 2. La iesirea din magazin, am fost retinuti de catre agentul de paza care a chemat politia. Prejudiciul a fost de 50 de lei in total. Practic, husa pe care am sustras-o era in valoare de 17 lei, iar celelalte 2 de 34 de lei. Nu ni s-au luat amprente și nici nu ni s-au facut poze la sectia de politie, iar domnii politisti au fost foarte amabili și am scris împreună declaratia să spunem in favoarea noastra din care reiese ca nu am avut intentia să sustragem împreună aceste obiecte ci am fi dorit să le achitam ulterior. Am fost anuntati ca vom fi contactati telefonic de catre politie pentru aflarea verdictului. Am citit ca in majoritatea cazurilor se aplica o amenda administrativa.
Intrebarea mea este: Care sunt sansele să se aplice doar o amenda administrativa și care ar fi să se aplice o condamnare cu suspendare, ambii fiind la prima abatere? Și un al doilea lucru, daca ni se va percepe o amenda administrativa, inseamna ca ni se va face un dosar penal?
P.s.: Regretam amndoi și tinem să mentionam pe toti cei care sufera de teribilism să nu incerce acest lucru! Poate cantari mult pe viitor! Multumesc!