avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Miha51

Activitate Miha51

Știam și eu asta dar, mi s a cerut un document doveditor de la administrația locală de impozite ce proprietăți am, imobile și mobile. Nu contracte, nu acte de la notar, cu de la administrația locală

raluk0207 a scris:

Certificat de atestare fiscala.
Dar nu asta face dovada proprietății, ci a faptului ca aveți sau nu plătite la zi taxele și impozitele datorate bugetului local.

Buna ziua
Cum se numește actul dat de taxe și impozite prin care se atestă că sunt proprietara unui imobil? Mulțumesc
Buna ziua. Daca un cămin de bătrâni are doar acreditare, licență fiind în curs de obținere,mai poate funcționa legal conform cu noile prevederi sau o decizie de închidere este legală?
Mulțumesc pentru răspuns. Ce împrejurări de fapt se pot lua în considerare?

Dorin Voicilas a scris:

Sunt avute în vedere numai probele concludente și utile cauzei. În această speță, cel care susține că a contribuit 100% la achiziționarea imobilului trebuie să depună documente din care să rezulte fără dubii că acesta a suportat toate cheltuielile, dar trebuie să aducă și martori. Părerea mea este că nu poate demonstra contribuția sa de 100%, decât numai în situația în care dovedește că celălalt soț nu a avut niciun fel de venituri sau că acele venituri necesare achiziționării imobilului le avea dinainte de încheierea căsătoriei. În orice caz, judecătorul va cântări foarte bine situația de fapt, fiind vorba de un bun comun, cumpărat în timpul căsătoriei. Să știți că astfel de cauze sunt foarte complicate și se ajunge să se ia în considerare și alte împrejurări de fapt care nu au legătură directă cu achiziționarea imobilului respectiv.

Buna ziua. Va rog daca se poate un sfat pentru următoarea speță: partaj între soți a unui imobil in care unul dintre soți pretinde că a contribuit 100% in anul 1991 la achiziționarea lui din titluri de cadouri in bani de la rude. Este de ajuns acest argument pentru a câștiga sau trebuie sa aducă dovezi? Dacă trebuie dovezi, fiind vorba de suma de 200000 de lei în anul 1991, ce dovezi sunt luate în considerare?
Buna ziua, va deranjez cu o întrebare. Soț și soție au un bun comun imobil achiziționat în timpul căsătoriei. La partaj soția susține că bunul a fost achiziționat din surse proprii înainte de căsătorie, bani de la rude. Ei s au căsătorit în 1986, bunul a fost achiziționat în 1991. Acum la partaj se pune in discuție daca este bun comun sau propriu. Banii de la rude îl fac bun propriu? Și ce dovada poate aduce soția că ea l a achiziționat dat fiind faptul că, deși pe contractul de vânzare cumpărare sunt amândoi dar, ca semnătură doar el este deoarece el a făcut achiziția de fapt, ea nu a fost prezenta. Multumesc anticipat pentru răspuns
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns, Am vorbit cu BEJ ul si mi s a spus ca nu au cum sa mi dea banii inapoi deoarece asta ar insemna sa dea din buzunarul lui, al BEJ ului, pentru evaluarea imobiliara, pentru inscrierea somatiei in cartea funciara, etc. Aceste proceduri au fost facute si platite si nu mai are cum sa ia banii inapoi si nici mie ce sa mi dea inapoi, este adevarat sau incearca sa ma pacaleasca? Multumesc mult pentru raspuns. Eu nu am facut dreptul si sunt prea invarsta sa incep acum.
Buna ziua

De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe executarea silita. Specific ca ma aflu pe vechiul cod procesual civil, incepand demersurile cu o luna inainte sa apara noul cod. Toate au mers bine pana cei care trebuiau sa mi returneze creanta au refuzat plata cheltuielilor de executare. Mi au platit doar creanta. In instanta de fond au specificat clar ca ei se judeca doar cu BEJ ul nu si cu mine desi eram si eu parte in dosar. La fond am pierdut deoarece judecatoarea a acceptat ca BEJ sa fie parte procesuala si exclusiv in culpa procesuala cu cheltuielile de judecata, anulandu se si niste procese verbale. BEJ ul a facut recurs, eu nu am facut recurs ca am inteles ca se judeca exclusiv cu BEJ ul si eu sunt un simplu participant, ca am numele pe titlul executoriu. La recurs BEJ a castigat dar, procesele verbale tot anulate au ramas pe motiv ca nu am facut si eu recurs dar, eu nu am stiut ca pot sa ma bag peste BEJ si documentele intocmite de BEJ+ ca s a dorit judecarea exclusiva cu BEJ, eu nu am fost bagata in seama ca sa zicem. Ce mai pot face sa nu mai fie anulate procesele verbale? Daca nu mai pot face nimic atunci eu mai pot sa mi recuperez de la BEJ banii dati care se regasesc in acele procese verbale? Ma gandesc ca atata timp cat nu mai este actul justificativ (procesul verbal) ar trebui sa mi se returneze banii caci nu au documentatia cu care sa justifice banii, aceasta fiind anulata. Multumesc pentru un raspuns