avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate luciancojoaca

Activitate luciancojoaca

Răspuns la discuția Fond de reparatii
Scuze, este vorba de "terasa filturilor" sau cum este denumita aceea camera unde se afla motoarele filturilor, spatiul exterior a fost inchiriat pentru "montarea a unui suprt" care sustine o antena de telefonie mobila.
Da, exista un contractul, si prevede ca suma de 220 de dolari, ce reprezinta cuantumul a 50% reducere din abonamentul de baza. Presedintele care a semnat contractul nu mai este in functie. Noul presedinte a renegociat suma care s-a majorat la 250 de euro pe luna, si este platita direct in fondul de reparatii, prin transfer bancar.
Presedintele cel vechi tot vorbeste prin bloc ca acesta nou, nu procedeaza legal si ca le ia drepturile locatarilor care beneficiau de aceea reducere.
Legal poate fi acuzat fostul presedinte, in cazul in care a gresit?


Va multumesc!
Răspuns la discuția Fond de reparatii
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.nBani proveniti din inchirierea acelui spatiu nu au mers catre Fondul de reparatii, ci doar catre o parte a locatarilor, care la data respectiva aveau contract de televiziune prin cablu cu aceea firma, reparatiile facute ulterior in bloc, fiind puse pe listele de intretinere.
Conducerea avea dreptul legal sa procedeze asa sau nu? Din cate am citit: Nu!
Poate hotararea AG sa treaca peste lege?
ART. 24
(5) Asociația de proprietari va constitui un fond pentru repararea părților de construcții/instalații aflate în proprietate comună, fond cu perioada de folosire limitată, care va fi depus în contul asociației de proprietari și NU VA PUTEA FI FOLOSIT DECÂT CU ACORDUL ADUNÃRII GENERALE A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, ÎN CONFORMITATE CU BUGETUL DE VENITURI ȘI CHELTUIELI.
(6) Veniturile obținute de asociația de proprietari din activități economice sau din alte activități desfășurate se constituie ca fond special și se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătățirea confortului și eficienței condominiului, pentru întreținerea și repararea proprietății comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007. În aceste venituri se cuprind și cele obținute din închirierea unor spații aflate în proprietate comună indiviză, a spațiilor pentru instalarea de reclame și pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum și alte venituri obținute din orice sursă, în condițiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale Asociației de Proprietari, nu se plătesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment și nu pot fi folosite la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilități. Acest fond va fi depus în contul asociației de proprietari și nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, în conformitate cu bugetul de venituri și cheltuieli.
Nu ma intelegeti gresit, vreau sa le cer bani inapoi celor care au beneficiat de acest ajutor, daca tot au facut asta, parerea mea este ca trebuiau sa-i implice si pe ceilalti locatari, presedintele respectiv sa fie tras la raspundere, el este cel care a semnat si aprobat totul.
Conducerea de la data respeciva este cea care agita lucrurile in bloc si sunt impotriva cand se cer bani pentru reparati mari (ex: schimbarea coloanelor de apa, care tot fac probleme luna de luna), cad se puteau folosi de acea chirie fara probleme.
Eu sunt mutat in bloc mai tarziu!
Inca odata va multumesc pentru respunsurile voastre!
Buna ziua,
In urma unui contract cu o firma de telefonie mobila si televiziune digitala, pentru inchirierea terasei blocului in 2007 pe o durata de 10 ani, unii dintre locatari abonati ai firmei respective au beneficiat de reducere de 50% din abonamentul de baza, aceasta hotarare a fost luata in AG si cu un tabel nominal de semnaturi, ceilalti locatari nu au beneficiat de nimic in tot acest timp, conform legii acesti bani trebuiau sa mearga catre fondul de reparatii si utilizatii ca atare.
Ce masuri se pot lua impotriva celor din conducerea de la aceea data?
Asociatia de propietari mai poate recupera sumele respective?

Va multumesc anticipat!