avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate marinescul

Activitate marinescul


Va termina concediul/incepe munca in mai si nasterea va fi in noiembrie. Ne asiguram sa fie 6 luni de munca. Altfel, in mod normal, concediul s-ar termina in august la final si ar mai prinde 2-3 luni de munca.

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii celui de-al treilea copil?

Care este data cand a terminat CCC2?

Indemnizație crestere copil

Buna ziua,
Avem următoarea situație. Soția a stat in concediu maternal 3 ani jumătate(2 copii, a prelungit indemnizația) si va lucra 6 luni pana la nașterea celui de-al 3-lea copil.

Va mai avea dreptul la indemnizație, având in vedere ca nu a avut salariu ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nașterii copilului?

De asemenea, in caz ca ca avea indemnizație, cum se calculează aceasta?

Mulțumesc
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Am mai discutat cu un avocat si am inteles ca trebuie totusi sa transform apartamentul in punct de lucru si nu pot doar sa-l tin ca sediu social. Asta in acelasi timp o sa atraga dupa sine cresterea impozitului la apartament + necesitatea de a obtine semnaturi de la administratie/vecini. Sa ma corectati, va rog, daca nu am dreptate. Multumesc
As dori sa deschid un SRL pe numele sotiei si sa dau in chirie apartamentul in care locuim catre acest SRL, pentru sediu social.

Apartamentul este pe numele meu, dar adresa este pe buletinele amandurora. Vreau sa scot banii din firma pe aceasta chirie si sa nu astept dividendele. Este posibil asa ceva dpdv legal?
Buna ziua,

As dori sa inteleg daca in conformitate cu legea ORDONANŢĂ nr. 39 din 26 august 2015 ([ link extern ] ),
mi se pot scoate faptele din cazierul fiscal de la ANAF si cu o cerere, fara sa mai astept 1 an de zile sa se scoata din oficiu.

Am depus cerere la anaf si ei mi-au raspuns cu punctul j fara sa se mai uite si jos in lege. Eu inteleg de la punctul 3 ca se pot scoate faptele si cu o cerere. Cerere pe care am facut-o si am atasat dovada de radiere.

Va multumesc

Extras:

Articolul 6
Scoaterea din evidenţă a contribuabililor care au informaţii înscrise în cazierul fiscal
(1) Contribuabilii care au înscrise informaţii în cazierul fiscal se scot din evidenţă dacă se află în următoarele situaţii:
...
j) decesul, respectiv radierea contribuabilului. În situaţia radierii unei persoane juridice sau a unei entităţi fără personalitate juridică declarate inactive anterior radierii, inactivitatea fiscală înscrisă în cazierul fiscal al reprezentanţilor legali sau al reprezentanţilor desemnaţi se scoate din evidenţa acestora la data împlinirii unui termen de un an de la data radierii contribuabilului.
(2) Informaţiile pentru faptele, respectiv situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi d)-j) se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal, iar cele de la lit. c) se scot din evidenţa cazierului fiscal la cererea contribuabilului.
(3) Informaţiile care se scot din oficiu din evidenţa cazierului fiscal se pot scoate din evidenţă şi la cererea contribuabilului, însoţită de documentele doveditoare.

Buna ziua,

Cautand pe internet pe site-ul pmb si am gasit aceasta informatie (HOTARIRE 66 din 06/04/2006), iar in anexa spune clar ca trebuie acordat minim 1 loc de parcare pentru fiecare apartament din blocurile noi. S-a schimbat ceva intre timp?
hotarare: [ link extern ] ,
anexa: [ link extern ]

Va multumesc
Si stiti, cumva, cum as putea afla daca a fost obligat sa ofere locuri de parcare? De unde as putea obtine aceste informatii? Primaria sectorului respectiv? Alta institutie?
Buna ziua,
Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am auzit ca ar trebui oferit 1 loc / apartament, dar vreau sa stiu daca exista vreo lege care spune clar asa ceva si care ar fi legea respectiva.

De asemenea, daca dezvoltatorul nu respecta acest angajament, ce se poate face d.p.d.v. legal?

Va multumesc,
Mihai M
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!:)
Vreau cu niste prieteni sa plantam niste copaci in fata blocului. Este vreo lege care ne impiedica sa facem asta? De asemenea, daca vreau sa plantez in fata altui bloc, in care nu locuiesc, pot face acest lucru fara sa primesc vreo amenda? Am cautat pe google, dar n-am gasit nimic concludent. Sau daca vreau sa plantez oriunde, in bucuresti, un copac, e vreo lege care ma impiedica sa fac asta? Va multumesc.

P.S. Daca se poate, va rog, sa oferiti si sursa informatiei, atunci cand raspundeti.