avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Aur24k

Activitate Aur24k

Multumesc frumos ptr raspuns gi-jane2 :luck:
Multumesc mult ptr raspunsul la prima intrebare
Poate si vrea cineva sa ma ajute cu raspunsul la celelalte intrebari.?
Sunt f .importante,nu numai pentru mine ci si ptr alte persoane concediate nelegal.Am cautat pe site aceste informatii ,dar nu le-am gasit nicaieri.
Inca o data recunostinta celor ce imi pot da aceste informatii.:)
Buna ziua!
Am castigt in instanta,definitiv si irevocabil,drepturile salariale (indexate,majorate,reactualizate)si celelalte drepturi de care beneficiam ca angajat.,dupa o concediere nelegala(in urma cu 2 ani)
Am si eu niste intrebari?
1/care e procedeul legal prin care pot obtine drepturile,dupa ce s-a emis sentinta irevocabila(recent).:)
2/conform carei legislatii se calculeaza drepturile salariale datorate angajatului?
3/care sunt toate ,,celelalte,, drepturi in afara de tichetele de masa?
-concediile de odihna neefectuate?
-concediile cu plata pentru pregatire profesionala?
Cum pot sti ca angajatorul a calculat corect sumele datorare?(asta in cazul ca vrea sa mi le returneze voluntar?)
Va rog mult sa ma ajutati.Multumiri anticipate!!:)
multumesc domnule G.Popa.....nu mi ati raspuns insa la intrebarea mea....este LEGAL sa fii chemat la ex de medicina muncii cand ai CIM- ul suspendat?? (angajatorul nu a emis decizia de incetare a suspendarii si de reluare a muncii)
Examplu:in perioada de concediu fara plata nu m a chemat nimeni sa fac ex de medicina muncii!!!
Certificatul medical este solicitat numai dupa 1 an de intrerupere a muncii ,in conditii normale de munca....asa scrie in Codul Muncii.
Nu mai spun de faptul ca nu ti se poate suspenda CIM ul pentru ,,neprezentare,,la medicul de medicina muncii ,decat pe perioda cercetarii disciplinare prealabile,in cazul cand se face o cercetare disciplinara....
Un angajat in raportul cu medicul de medicina muncii este pacient,iar medicul respectiv este obligat sa respecte legile in vigoare,respectiv DREPTURILE PACIENTULUI(legea 46/2003).:libera alegere a medicului.
Nu te poate obliga nimeni sa mergi la un anumit medic!!!
Angajatii/pacientii au si drepturi,nu numai obligatii,eu asa cred.

Multumesc mult domnule G.Popa......poate nu m am facut bine inteles..
Reiau:
Am avut concediu fara plata 6 luni,ptr motive familiale.
Am facut cererea de incetare a cfp si reluare a muncii. in conditii normale de munca.

La revenirea dupa 6 luni de CFP,mi s a solicitat ex de medicina muncii
Acesta nu s a realizat in cele 7 zile prevazute de lege ci a durat 1luna si jumatate.....
Dupa 1 luna si 1/2 mi s a suspendat Cim (Art 50 lit h) ptr ca nu am fisa de aptitudine.,pe care doctorita nu a vrut sa o incheie,decat cu examen medical de specialitate de la un medic ales de dumneaei,refuzand sa ia in considerare un document emis de un medic primar,de aceeasi specialitate cu cel IMPUS de dansa.

Suspendarea ,,de drept,, nu s a facut pentru concediu medical,ci pentru ca medicul de medicina muncii nu a vrut sa incheie fisa de aptitudine nici dupa 1luna si jumatate de la reluarea muncii,justificand ca ,,nu se poate emite,,ptr ca nu i am adus o examinare medicala de la medicul specialist recomandat de dansa(ci de la unul ales de mine:exista totusi niste drepturi ale pacientului....).
In oricare dintre cazuri,fisa de aptitudine trebuia incheiata(era OBLIGATIA medicului... ,cu specificarea(inapt,apt conditionat cu repetarea examinarii medicale dupa o saptamana/o luna,de exemplu)
Eu as vrea sa stiu daca in perioada cand angajatului i se suspenda,,de drept,, CIM(deci el nu mai presteaza activitate si nu mai are dreptul asigurarii de catre angajator a SSM) este legal sa ti se ceara sa te prezinti la medicul de medicina muncii,atata timp cat NU MUNCESTI ,angajatorul nu a dispus reinceperea activitatii (deci intreurperea suspendarii ,,de drept,,a CIM,pe care tot el a decis-o |)
De avut in vedere:de la revenirea la munca pana la suspendarea de drept,am MUNCIT EFECTIV,fara fisa de aptitudine timp de 1 luna si jumatate,deci AM FOST ADMIS LA POSTUL/FUNCTIA mea.
multumesc anticipat !!!!
As dori ajutorul dvs in legatura cu posibilitatea obtinerii de la fostul angajator a unor copii (conform cu originalul) ale fiselor de instruire INDIVIDUALA periodice(anuala )de la angajare pana la incetarea CIM
si a fisei individuale de instruire de la reluarea muncii,dupa o perioada de suspendare CIM mai mare de 30 zile,.
Cum pot obtine aceste documente de la angajator?
Din cate stiu aceste documente trebuie sa se afle in dosarul personal al angajatului,angajatorul fiind obligat sa elibereze copii dupa documentele din dosarul personal.
Buna ziua!
As dori si eu o opinie a specialistilor ce pot/doresc sa imi raspunda cu privire la legalitatea solicitarii unei (re)examinari la medicul de medicina muncii, solicitata de catre ANGAJATOR in perioda de suspendare de drept a CIM ( conform Art 50 lit h CM).
In fapt solicitarea a fost ceruta de ANGAJATOR dupa 45 zile de la momentul suspendarii DE DREPT a CIM(avizul/autorizatia/atestatul fiind asimilata in cazul meu cu FISA de APTITUDINE emisa de medicul specialist de medicina muncii )
Era legala cererea angajatorului,avand in vedere ca nu erau respectate prevederile legii 355/2007 cu privire la examinarea medicala de la reluarea muncii (dupa cel putin de 6 luni de suspendare a CIM)si avand in vedere totodata ca pe perioda suspendarii CIM se suspenda drepturile angajatului(cel referitor la sanatate si securitate in munca)?
Era o obligatie a angajatului ce trebuia respectata,chiar daca nu respecte prevederile legale?

multumiri anticipate!!!
multumesc mult ptr raspuns domnule Gigi Popa.....
Dar pe angajatorul (unitate de stat)care a contractat servicii medicale neautorizate unde ar trebui sa il reclam sau ce alte posibilitati legale am de a imi fi anulata suspendarea dispusa CIM de angajator?
multumesc mult ptr raspuns......Si ce poate face DSP in sensul celor scrise de mine in mesajul principal?
Suspenda activitatea firmei,a medicului?
Amendeaza angajatorul ?:-/
Buna ziua!
As dori sa va solicit si eu o opinie avizata in ceea ce priveste examenul de medicina a muncii.
Exemplul este urmatorul:ca angajat al unei institutii publice,am fost obligat sa ma prezint la examenul de medicina a muncii periodic.Am constatat ca face examenul un medic necunoscut de mine pana atunci.Medicul s a recomandat ca noul medic de medicina a muncii,angajatul unei firme prestatoare de servicii medicale de medicina muncii cu care angajatorul a incheiat un contract de prestari servicii(fostul medic ,era in concediu fara plata)
Acest nou medic,mi a refuzat intocmirea fisei de aptitudine,pe motiv ca nu i am adus evaluarea medicala recomandata de la medicul la care m a trimis dumnealui.
Eu am ales sa merg la un medic in care aveam incredere.
Ca urmare a informat angajatorul ca ,,nu poate ,,emite fisa de aptitudine,iar angajatorul,mi a suspendat CIMul,fara cercetare disciplinara prealabila,asa cum prevede ROI.

Ulterior am aflat ca firma prestatoare de servicii, la care era angajat noul medic de medicina muncii nu are autorizatie emisa de DSP.,deci atat medicul cat si firma nu sunt abilitati ptr a presta servicii medicale de medicina muncii.
Sunt in acest caz valabile din punct de vedere legal toate documentele emise de respectivul medic,in cadrul respectivei firme(neautorizate!!!)
Ce pot face eu in acest sens ca si :1/angajat ,2/pacient??
Unde pot face plangere pentru ambele situatii (1 si 2)ca parte vatamata?
Multumiri anticipate!!!