avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Activitate hordymulberry

Activitate hordymulberry

Buna ziua.

Folosesc smartbill pt a tine gestiunea stocurilor unui ii la norma venit comert cu amanuntul piese auto.

Intrebarea este cum ma scad din stoc cu marfa vanduta pe bon de casa?

Marfa de pe raport z.

Fac un client Raport z si il facturez cu toata marfa vanduta cu bon fiscal zilnic? Sau ce optiune avem?


Averi dreptate. Sunt la jormat de venit de 6 ani. Pana acum mi-a fost usor. Ma gandesc serios la un contabil insa daca sunt in pkus 2 declaratii si doua jurnale...le pot face destul de bine si eu. Tineam pana acum registru jurnal incasari plati si in paralel jurnal vanzari cumparaturi sa ma pot verifica. A fost ok pana acum. Caut contabil, dar daca sunt doar jurnalele vanzari cumpărari oe care le tknt dejs si declaratiile alea...nu e mare brânza

Iulian Manea a scris:

1. D070 insotita de jurnalul de vanzari din care reiese depasirea plafonului. In functie de unitatea ANAF de care apartineti, se mai pot cere si altele. Intrebati.

2. D300 si D394.

3. Termenul pentru depunerea D300 si plata TVA este 25 a lunii urmatoare perioadei declarate (luna sau trimestru) sau ziua lucratoare urmatoare daca 25 este nelucratoare.

Recomand colaborarea cu un contabil pentru a va dedica afacerii. Cred ca in timpul irosit cu documentarea intr-un domeniu nou puteti obtine mai multi bani decat cei platiti unui specialist in domeniu. Diviziunea muncii a aparut ca necesitate. Oricum, dumneavoastra decideti.

Buna ziua.
Pfa norma venit. Depasesc in cursul acestei luni plafonul.

Am inteles ca pana in 10 luna viitoare trebuie sa depun cerere pentru platitor TVA.
Intrebari :

1. Ce acte mai exact trebuie sa duc la anaf?
2. Ce declaratii trebuie depuse ulterior pe langa declaratia unica?
3. Pana la ce data, sau cand se depunde decontul de tva? Alaturi de decont fac si plata pt tva colectat?


Incerc sa ma documentez. Daca nu e Foarte dificil optez sa tin singur in continuare evidenta pentru toate.

Nu am incheiat inca contractul. Am platit avans si am platit toti banii prin banca. Nu e problema, constructorul face contractul si trece ap pe mine. Dar eu m am decis sa il vand intre timp. Pot sa il vand fara sa mai intabulam apartamentul? De ex sa merg sa fac contract vanzare cumparare cu constructorul si in acelasi timp cv cu noul client? Sa il plateasca si sa treaca tot direct pe el. Fara sa fie intabulat pe mine...apoi pe el

raluk0207 a scris:

Ati platit avansul la antecontract.
Dar contract de vânzare cumpărare l-ați încheiat?

Buna.
Am cumparat de la un constructor un apartament acum un an de zile la stadiul de proiect. Blocul a fost construit, si se apropie de finalizare.
Am decis sa il vand (il cumparasem ca investitie), am gasit client interesat.
Cum recomandati sa aiba loc vanzare?
Eu am platit intreg costul apartamentului specificat in antecontractul meu cu constructorul (CFul trebuie sa iasa in 2 saptamani si in mod normal daca nu aveam client , intabulam apartamentul pe mine)

Intr-u cat am clientul care vrea sa cumpere, si nu as dori sa platim de doua ori intabularea, o data pe mine, o data pe el, care credeti ca e procedura indicata pentru a fi si omul multumit ?
Adica in acest raspuns la chemare sa scriu explicit ca doresc sa renunt la actiune?
Acum 2 ani, aproape 3 am depus contestatie la tribunal pentru a anula un proces verbal de retinere permis pentru depasire neregulamentara.

Atunci am specificat exact de ce contest.
Ieri am primit plic cu comunicare emisa de judecatoria bistrita in care imi este prezentata intampinarea din partea inspectoratului judetean de politie si mi se impune ("aveti obligatie") ca in 10 zile sa depun raspuns la intampinare.
1. Nu mai doresc sa ma complic, sunt deacord sa stau fara permis 30 de zile doar sa inchei odata cu acest proces
2. Daca nu depun raspuns banuiesc ca voi pierde, ceea ce nu ma deranjeaza, insa pot pati ceva?
3. Ce ma sfatuiti sa fac ? Ce raspuns sa dau la intampinare ca sa se termine totul si sa predau permisul.
ok mc frumos de sfaturi
se cer inapoi banii in instanta sau care e procedura?
poi e foarte simplu. schita apartamentului prevede latime bucatarie 244cm iar realitatea masurata arata 230cm.


MihailZC a scris:

In functie de opinia notarului care a autentificat antecontractul, fie se va incheia un act aditional care sa prevada schimbarea adresei imobilului, fie se va rezolutiona primul antecontract si se va incheia unul nou.
daca in antecontract suprafata imobilului nu corespunde cu cea pe care o are apartamentul dupa zidirea bucatariei, sunt sanse mari sa va puteti recupera avansul, eventual dublul avansului. IN schimb, daca antecontractul, (chiar si din cauza omisiunii configuratiei ori a suprafetelor) corespunde cu realitatea, e greu de crezut ca va veti recupera banii ... intr-un fel sau altul va fi necesar sa demonstrati ca v-ati "inteles" pe o alta suprafata.