avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Restaurant Delfinul

Activitate Restaurant Delfinul

Referitor la ordonanata 92/2020 , care spune ca in termen de 10 zile de la efectuarea viramentelor catre Bugetul de stat , angajatorii vor primi 41.5% urmare a unei cereri , declaratie , tabel nominal cu persoanele care au fost reintegrate dupa somajul tehnic .
Dupa 16 zile AJOFM respinge cererea pe motiv ca , aceasta a fost depusa anterior platii , chiar data plata este inlauntrul legii , pana pe data de 25 ale lunii .
Sunt deficiente in acest caz la platforma aici.gov.ro . Nu ar trebui sa primesti confirmare fara dovada platii atasata . Tind sa cred ca se doresc aceste greseli, pentru a nu se plati subventia unei firme care nu are nici o intarziere la plata datoriilor catre Bugetul de Stat si care si-a pastrat toti angajatii dupa starea de urgenta , chiar daca lucreaza la jumatate de capacitate .
Persoana juridica romana detine mai mult de 10 % si implineste 1 an la data platii dividendelor , prin urmare nu se face retinere la sursa . Se impoziteaza ca venit la persoana juridica beneficiara .
Buna ziua ,
O persoana juridica romana , care detine titluri de participare la o alta societate , pe o perioada mai mare de 1 an , la momentul platii dividendelor , plateste 5 % impozit sau veniturile incasate sunt supuse impozitarii micro , spre exemplu ?
Societatile comerciale cu codul CAEN 5610 , platitoare de impozit pe profit la 31.12.2016 , cu cifra de afaceri > 500.000 euro , au obligatia de a trece la impozit specific incepand cu data de 01.01.2017 . Care este data limita de depunere a declaratiei 010 ?