avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate andreanoandreea

Activitate andreanoandreea

Răspuns la discuția Legea 19
Din ce am inteles eu nu ma incadrez,deci cei 2 copii, dintre care unul mai kic de 2 ani, vor ramane nesupravegheati. Credeti ca va exista totusi o soluti si pt noi?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Prevederile se aplica persoanelor care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute la art.1 alin. (2) din Legea nr. 19/2020, respectiv:
a) au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi cadrul unei uniti de invatamant sau au copii cu dizabiliti cu varsta de pana la 18 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant
b) locul de munca ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.


Zilele libere se acorda la cererea unuia dintre parinti depusa la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul in aceasta perioada insotita de o declaratie pe propria raspundere a celuilalt parinte din care sa rezulte ca acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi și nici nu se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (3^3), precum și de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.

art.1 din Legea 19/2020
....
(3^3) Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul în care una dintre persoanele prevăzute la alin. (3) se află în una sau mai multe din următoarele situații:
a) este în concediul prevăzut la art. 2 alin. (1) sau art. 11 alin. (2) ori art. 31 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare;
b) este asistentul personal al unuia dintre copiii aflați în întreținere;
c) se află în concediu de odihnă/concediu fără plată.

(3^4) Prevederile prezentei legi nu se aplică în cazul persoanelor ale căror raporturi de muncă sunt suspendate pentru întreruperea temporară a activității angajatorului sau în cazul soțului/soției acestora, în condițiile art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Prevederile prezentei legi nu se aplică nici în cazul în care celălalt părinte nu realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Discuție Legea 19
Buna ziua, daca sotul meu lucreaza de acasa eu pot beneficia de legea 19?compania la care lucrez imi spune ca atata timp cat ei imi ofera posibilitatea lucrului de acasa nu se aplica legea. Asta inseamana ca nu vom supraveghea copiii in cele 8 ore de munca.
Va multumesc
Buna ziua,

Am achizitionat o masina de spalat, am sesizat ca are o lovitura in partea stanga, foarte probabil din cauza transportului. A fost livrata seara si nu am vazut imediat, am semnat procesul verbal , dar la o jumatate de ora am observat lovitura si ambalajul produsului este rupt in locul respectv, unde masina de spalat are lovitura.
Vanzatorul refuza sa-mi schimbe produsul, pe motiv ca este vina mea si ca trebuia sa verific produsul de fata cu transportatorii, care au pus masina de spalat cu lovitura spre perete,
In aceasta situatie , am dreptul la schimbarea produsului?

Multumesc
Buna ziua, o intrebare legata de garantia produselor, am cumparat o statie de calcat de la EMAG in luna martie pe care nu am folosit-o deloc. am incercat sa o folosesc in luna septembrie dar nu era utilizabila , am trimis -o in garantie la Depanero , a fost inlocuita fara acordul meu. Problema este ca a fost inlocuita cu o alta statie de calcat dar care prezinta acelasi defect. Am sunat la EMAG si mi s-a spus ca trebuie sa trimit iar statia de calcat in service. Intrebarea mea este au dreptul sa imi schimbe produsul fara acordul meu? Eu am acum dreptul sa cer banii inapoi? EMAG- ul refuza sa imi returneze banii, spunandu-mi ca statia trebuie trimisa iar in service, pierzand cateva luni de garantie nefolosind statia.

Va multumesc
Răspuns la discuția Concediu
Buna ziua, sunt in preaviz de ieri 15.01.2015 si dupa calculul meu ar trebui sa stau cele 20 de zlie in preaviz, adica pana pe 12.02.2015, problema, ca sa zic asa, este ca trebuie sa incep pe 11.02.2015 la urmatorul loc de munca, si ma gandeam ca daca am dreptul la zilele de CO (cred ca sunt 2 zile) pot incepe fara probleme pe 11.02.2015 la noul loc de munca, adica sa incetez contractul actual pe data de 10.02.2015. va multumesc
Discuție Concediu
Buna ziua, incepand cu data de 15.01.2015 sunt in preaviz pana pe data de 12.02.2015, as dori sa stiu daca am calculat bine zilele de preaviz, daca am derptul la CO pentru acest an si daca poate fi inclus in zilele de preaviz.
Va multumesc, Andreea