Buna ziua , si multumesc in primul rand fondatorilor acestui site pentru creearea lui ,cat si celor care prin sfaturile si opiniile lor ajuta la rezolvarea problemelor puse in discutie aici. Problema cu care ma confrunt eu este una de natura penala , si anume sunt ( am fost ...) parte vatamata intr-un dosar . In acest dosar am facut cerere la procurorul de caz privind administrarea unor probe ( inscrisuri care puteau dovedi existenta respectivei infractiuni ) si care trebuiau solicitate unei institutii care le detinea , precum si audierea unor martori . Procurorul de caz a respins cererea si a clasat cauza iar in loc sa audieze martorii a copiat declaratii date de acestia intr-un alt dosar care avea ca obiect o alta cauza , mentionand in ordonanta de clasare ca din declaratii nu reiese existenta infractiunii , ceea ce era si normal fiind vorba despre o alta cauza. Am facut plangere la primul procuror , impotriva ord. de clasare , a fost admisa ca intemeiata , procurorul de caz a dat o noua ordonanta prin care admitea cererea mea initiala de solicitare a inscrisurilor si audiere a martorilor . Martorii au fost audiati , inscrisurile nu au fost solicitate nici de aceasta data . A fost clasat din nou dosarul ,procurorul motivand ca din declaratiile martorilor reiese ca faptele care faceau obiectul cauzei au fost savarsite dar ca afirmatiile martorilor nu sunt suficiente pentru a intruni elementele constitutive ale infractiuni......( cu toate ca nu afirmatiile martorilor trebuiau sa intruneasca elementele constitutive ale infractiunii ci fapta cercetata ...) Am facut din nou plangere la Prim- procuror , acesta nu a raspuns , apoi am facut plangere la judecatorie . Judecatorul a respins pangerea si a mentinut ordonanta procurorului .Solutia a fost definitiva , incheiere finala ( dezinvestire ) , asta am vazut pe net , motivarea nu a fost redactata nici pana acum desi au trecut trei luni de atunci , iar mie nu mi-a fost comunicat nimic . Am tot mers la arhiva sa cer sa vad dosarul si motivarea dar imi spun mereu ca nu s-a redactat si ca dosarul este la judecator , am si ceva scris si stampilat de ei in acest sens .Am uitat sa mentionez ca pana sa se judece plangerea , eu am intrat in posesia respectivelor inscrisuri , si le-am trimis prin posta cu confirmare de primire in dosarul despre care vorbesc . In plic era specificat numarul dosarului in care trebuiau sa ajunga . Dar nu au ajuns niciodata acolo , stiu asta pentru ca le-am gasit puse in dosarul de unde eu le copiasem , adica facusem fotocopii , iar plangerea s-a judecat fara ca judecatorul sa ia la cunostinta de aceste inscrisuri care pot lamuri situatia si scoate la suprafata infractiunea care facea cauza dosarului .Acum problema sta in felul urmator : ce pot eu sa fac in continuare , pe de o parte impotriva procurorului care nu a administrat probele cu care a fost de acord iar pe de alta parte cum pot sa atac solutia judecatorului , tinand cont ca sunt in posesia inscrisurilor doveditoare dar avand in vedere ca motivarea solutiei nu s-a redactat nici dupa trei luni iar mie nu mi s-a comunicat nimic , tot ce stiu despre solutie stiu de pe net Pot cere revizuirea pt probe noi sau pot face cumva apel ?. Va multumesc anticipat !