avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Iuhos

Activitate Iuhos

Bună ziua! În luna august am avut un accident unde mi s-a lovit mașina. Am acceptat oferta de despăgubire de la City Insurance, dar până în ziua de azi nu am primit despăgubirea. Dacă sun la ei îmi spun de două luni aceeași poveste că "e pus la plată". Vă rog frumos să-mi spuneți ce pot face în acest caz? Care sunt demersurile să-mi obțin banii? Este vorba de 9000 de lei. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună seara! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 pentru viteza, 102 în localitate. Am făcut contestație și mi s-a restituit până la terminarea procesului, când am fost anunțat în scris că procesul s-a încheiat și plângerea mi-a fost respinsă. După două luni am primit o altă scrisoare să predau permisul pentru că mi se suspendă pe 4 luni. Aș vrea să știu dacă în cazul acesta am dreptul să dau examen de redobândire sau nu. Mulțumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua! As vrea sa va intreb in legatura cu salarizarea cadrelor din invatamant pe timp de vara. Lucrez de 3ani in invatamant ca si invatatoare cu o intrerupere de 4 patru luni: sept,oct,nov si dec anul trecut cand nu mi-am gasit post si am primit somaj. In fiecare an am fost angajata pe perioada determinata pe un an. Incepand de 5 ianuarie 2015 mi-am gasit un post si m-am angajat intrerupand somajul,cu contract pe per. det. pana in 31.08.2015, dar acum am aflat ca am fost angajata numai pana in 31.07.2015 deoarece nu am lucrat destule zile ca sa ma poate plati pe toata perioada vacantei. De fapt eu nu am fost instiintata de acest lucru si nici nu pot sa inteleg ca daca in decizia de la inspectorat si in contractul individual de munca scrie ca eu sunt angajata pe postul respectiv pana 31.08.2015 cum mi se intrerupe din 31.07.2015? Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii necesare sa inteleg si eu! MULTUMESC!
Discuție Angajare
Buna seara. Sunt invatatoare si din cauza ca in septembrie nu mi-am gasit loc de munca am primit timp de 3luni indemnizatie de somaj,dar din 5 ianuarie m-am angajat pe perioada determinata. Vreau sa va intreb daca am dreptul la ceva prima de incadrare sau de angajare? Locul de munca este la 90 de km de domiciliu si am citit ca in acest caz am dreptul la "o suma de bani, ca stimulent". Cum pot beneficia de asta? Astept raspunsuri. Multumesc.