avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate nicolly

Activitate nicolly

Buna ziua,
Ma connfrunt cu următoarea situație : vecin care ma deranjează cu muzica foarte tare/ zi / noapte , chemat poliție : ia dat avertizare, probabil o amenda o data , dar aseară au venit și el nu le-a răspuns efectiv . Au stat 30 de minute pe la poarta ,ma sunat ca nu pot intra ca ,Citez: “nu putem intra ca are câinii ăștia “și sa ies eu reclamantul . I am spus ca nu ies ca n as vrea sa ma vadă și ca ma simt in pericol dar ei au insistat și pana la urma au plecat nefăcând nimic . Ce pot face in aceasta situație ? Unde pot face o reclamație scrisă ? Unde sa ma adresez ? Tot la poliția locală care sunt total incompetenți ?
Multumesc!
Buna ziua,

Lucrez din luna Aprilie 2019 in aceasta firma și sunt însărcinată in 28 de săptămâni .La sfârșitul luni am dreptul sa intru in concediu de maternitate. Am luat 6 zile de concediu de odihna pana acum , aceasta fiind regula firmei, ca nu putem sa ne luam mai mult pe timpul verii.
Eu as dori sa-mi iau restul de zile de concediu ,pana intru in cel de maternitate deoarece ma simt foarte obosita având niște probleme de sănătate ( diabet gestațional și alergie la ambrozie care nu ma lasă sa ma odihnesc). Pot beneficia chiar dacă regula lor este de doar o săptămâna vara? In cazul meu se poate face o excepție ? Și câte zile mai am dreptul ?

Multumesc!
Buna ziua,
Sunt însărcinată in 24 de săptămâni și mi sa făcut contract de munca la data de 29.03.2019 .Incepand cu 21 Septembrie as putea intra in concediu de maternitate, dar nu știu dacă am dreptul ,dacă nu am 6 luni întregi , sau trebuie sa mai aștept o săptămâna pana se împlinesc fix 6 luni.
Pentru luna Martie se calculează doar cele 3 zile sau se ia luna întreaga ?
Multumesc!
Buna ziua,
Dacă angajatorul nu și -a plătit contribuțiile către stat , eu nu beneficiez de indemnizația de creștere copil ?
Dacă nu , cum pot reglementa situația ?
Răspuns la discuția Asigurarea medicala
Medicul de familie mi-a spus ca nu sunt asigurata, pentru ca nu apare pe cardul de sănătate, logic , pt. ca încă nu s-au plătit taxele încă și ca nu pot nici cu adeverința , in cazul acesta eu cum procedez, fiind și însărcinată.
Buna ziua,

Mi s-a făcut angajarea legal, începând cu data de 29 Martie 2019, când devin asigurat medical ?

Mulțumesc!