avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate sionroxana63

Activitate sionroxana63

Discuție Acte notariale
Buna ziua. In 2015 am facut niste certificate de mostenitor si conventie de partaj succesoral fara sulta dupa parintii decedati fara cadastru. Mama avand drept de mostenire si de la un titlu cu 6 parcele in indiviziune. Pentru acesta din urma am facut cadastru si un contract de partaj succesoral cu sulta pentru ca eu am platit dreptul de coproprietate al unuia dintre unchi acest lucru fiind specificat in contract. Problema este ca acum sora mea care a fost de acord cu aceasta impartire la notar, acum vrea sa ne "strice" actele facute pentru ca terenurile primite de ea nu sunt bune ca sol si productivitate, in termenii nostrii ei iam dat pamantu mai rau si eu am luat pamantu mai bun. ca suprafata suntem egali. Intrebarea mea este ea mai poate face ceva sa "strice" conteste aceste acte?
Mentionez ca pe 3 parcele am cadastru si intabulare fiind primit din acel titlu cu 6 parcele si pe o parcela nu am cadastru si intabulare ci doar conventia de partaj
Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un titlu de proprietate cu trei proprietari frati. Unul dintre ei decedat fara copii. dupa decesul lui sotia a facut un certificat de mosenitor pentru o treime din fiecare parcela. recent a decedat si ea. noi acum vrem sa facem iesirea din indiviziune, sa dezbatem mestenirea. Cine a ramas cu drept de proprietate in urma acestor soti fara copii? Fratii lui sau fratii ei in baza acelui certificat de mostenitor. Va intreb pentru ca consider ca nu e legal sa primeasca mostenire de la un proprietar cumnatii lui in defavoarea fratilor. Astept raspunsuri . Va multumesc
Discuție succesiune
buna ziua. tatal meu a depus actele la un notar pentru a impartii cu sora lui cele 9ha teren mostenire de la parintii lor decedati in 2007. tata vrea sa treaca partea lui de mostenire direct pe mine si fratele meu, fara sa mai primeasca pe numele lui certificatul de mostenitor. se poate face asta? mentionez ca fratele meu este plecat in afara tarii si nu va putea sa fie prezent la aceasta succesiune dar avem copii dupa actele lui de identitate. si as vrea sa va mai intreb cum se face plata la notar? platesc amandoi mostenitori sau cine a deschis succesiunea. si daca puteti sami dati macar o idee despre cum se calculeaza costul succesiunii tinand cont ca in zona asta 1ha costa aproximativ 10000 lei. va multumesc
Răspuns la discuția Neinregistrat la impozit
Am inteles asta. Dar vreau sa specific ca bunica e decedata de 6 ani, terenul a fost dat in arenda de acum 14 ani. Cine la lucrat si ia luat subventia a profitat ca el nu a figurat la impozit si nici nu la inregistrat ca sa il plateasca. Eu cand am aflat de titlu si lam gasit ca sa deschid succesiunea nu pot pentru ca trbuie sa platesc impozitul pe ultimi 5 ani. Nu exista alta solutie pentru mine decat sa platesc banii astia?
buna ziua. am o nelamurire legata de 1ha teren cu titlu pe numele bunicii decedate. pentru a deschide succesiune am nevoie de certificat fiscal. problema e ca bunica si terenul nu sunt inregistrate la taxe si impozite. functionarul mia spus ca trebuie sa inregistrez terenul si o sa vina de plata pe ultimi 5 ani impozitul o sa ajunga cu tot cu penalizari peste 200 lei. nu inteleg care e vina mea in toata treaba asta. nu trebuia sa il inregistreze cine a eliberat titlul? de ce sa platesc eu acum pentru gresala altora. are vreo alta solutie problema mea sau trebuie sa platesc impozitul ca sa pot deschide succesiunea.
Buna ziua. Pentru dezbaterea mostenirii am nevoie de un certificat fiscal pe numele bunicului decedat care are inregistrat la taxe si impozile 5ha teren extravilan cu taxele platite in totalitate, si o casa cu teren intravilan neplatita din 2010. Noi facem succesiunea doar la teren nu si la casa. Functionarul de la taxe si impozite mi-a spus ca imi elibereaza fiscal cu datorii pentru ca asa se elibereaza pe numele persoanei inregistrate , nu pe bunul acestuia si persoana are datoria pe casa. Eu nu am nevoie de fiscal pe casa. Am nevoie pe teren. E normal asa? Sau functionarul face un abuz? Daca iau cartificatul asa notarul o sa il accepte?
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
va multumesc foarte mult pentru ajutor. si daca imi permiteti mai am o nelamurire tot legata de problema cu pamantul pe care tatal meu la neglijat. dupa revolutie a fost improprietarit cu 1 ha de teren arabil a primit o instiintare de la primarie sa se prezinte sa ridice titlul de proprietate. nu a mers atunci pentru ca nu avea acul de identitate valabil si a mers dupa mai multe luni cand i sa spus ca titlul a fost ridicat dar nu i sa spus si de cine. pamantul la avut dat in arenta 2 ani la cineva in baza acelei instiintari si apoi persoana ia spus ca nu il mai lucreaza penru ca o ala persoana din localitate cu acelas nume are pamantul si si titlul. am afat cine este persoana dar tata a neglijat prea multi ani si nu a lamurit problema. acum e timpul sa vedem daca se mai poate face ceva. ma gandesc ca persoana care il are e posibil sa il fi fandut de cativa ani. intrebarea mea este ce putem face ca sa recuperam un drept care a fost insusit de alcineva si daca putem face asta fara ai actiona in judecata . va multumesc.
buna ziua. eu am o problema cu mostenirea tatalui meu in viata. care vrea sa dezbata mostenirea de la tatal lui(bunicul) decedat. tata are o singura sora la ea sunt toate actele (de deces casatorie titluri de proprietate) in total ar fi 10ha teren agricol de impartit si am inteles ca ar fi impartit pe mai multe titluri. problema este ca sora ascunde unul dintre ele si spune ca nu ar exista, ca este teren mai putin de impartit. intrebarea mea este unde ne putem adresa ca sa aflam cat teren a fost in total in proprietatea bunicului, si daca unul din titluri nu exista ce putem face.si mai departe ce urmeaza pentru a intra in posesia mostenirii. va multumesc.