Are data pe plic 15 oct, am semnat recomandata in 20 cand a adus-o postasul, o sa depun luni, pe 29 oct. Multumesc! Am intrebat postasul, in aceeasi zi a mai adus 7-8 plicuri la vecini, cu aceeasi data a constatarii, din luna august.
Este ok sa faca constatarea in luna 7-a (sau a 8-a, nu se vede bine) si incheierea PV in luna a X-a?
In Ordonanta nr.5 din 28 ian 2015, 2015 pentru modificarea unor termene prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, publicat in M.O. nr. 78 din 29 ianuarie 2015 s-a adoptat Articolul unic , modificat dupa cum urmeaza: Art. 14. - (1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii. "2. La articolul 25, alineatul (2) va avea următorul cuprins:"(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia."3. La articolul 26, alineatul (3) va avea următorul cuprins:"(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.
Buna, tuturor! In 20.oct.primesc un plic de la Pol.locala Craiova, care contine un PV incheiat in 10.10.2025 de un agent constatator...., toate datele completate, la mine CNP, buletin, administrator, datele firmei, etc., toate in regula. In ziua de ...luna august, (cred, nu se vede bine), auto marca..., a savarsit urmatoarele: a fost depistat in timp ce ocupa trotuarul in dreptul imobilului cu nr. (la mine in fata portii, nu la vecini, sa se inteleaga, dar este si sediu firma o parte din imobil), obligand pietonii sa circule pe partea carosabila. La fata locului au fost efectuate (nu scrie nimic). Faptele comise sunt prev.de art.22litc din HCL 107/2021 si sanctionate de art.32(3)HC din HCL 107/2021.
Contravenientul nu este de fata/refuza/nu poate lua la cunostinta (este taiat cu o linie refuza). Persoanele de fata refuza calitatea de martor.
La semnatura am luat la cunostinta /contravenient/ scrie "intocmit in lipsa". Amenda 2000 lei, la jumatate in 15 zile, adica 1000 lei.
Intrebari: 1)Eu amenda o platesc ca persoana fizica, sau juridica? Inteleg ca autoturismul (nu este autoutilitara) a savarsit ocuparea trotuarului, nu persoana, adica eu. De unde stiu ei ca masina am parcat-o eu? Daca este pe firma putea sa o parcheze altcineva.
2) Intre masina mea parcata si gard este o distanta mai mare de 1,5m. In mod sigur si un carucior cu tripleti putea trece. Nu cred ca pietonii au fost obligati sa circule pe partea carosabila, care ar fi intr-adevar o problema. Dar in PV nu scrie ca sunt fotografii. "La fata locului au fost efectuate...."pauza, nimic). Eu banuiesc vecinii ca au facut reclamatie.
3) Este vreun motiv de contestatie? Eu ma gandeam sa cer in instanta posibilitatea de a-mi cere scuze persoanelor care au fost obligate sa circule pe partea carosabila. Avand in vedere ca ag.constatator scrie ca martorii refuza calitatea de martor, ma gandesc ca sunt poze si pot fi identificate acele persoane.
4) Nu exista posibilitatea contestarii PV si inlocuirea amenzii cu un avertisment? (poate nu au fotografii).
Mentionez ca am fost la Pol.locala Craiova, la sectia care a intocmit PV si am cerut o audienta. A fost chemata (in ordine ierarhica mi s-a spus) o persoana de la circulatie, sef serviciu. Nici nu am apucat sa spun cateva cuvinte, ca m-a intrebat, pe un ton aspru: "cine v-a dat permisul de conducere? Nu v-a spus ca pe trotuar nu este voie sa parcati? Si discutia a mai continuat putin, dupa care am renuntat sa ascult vocea rastita, fara nici o sansa de rezolvare amiabila.
Bună ziua! Am cumpărat acum 2 ani un apartament la parter, cu balcon pentru care am autorizație. Vreau să schimb ușa de pe latura Vestică, unde este un colț "adorat" de câini și pisici, practic mereu insalubru, și să o mut pe latura Estică. Sparg parapet la balcon, normal, dar nu umblu la structura blocului. Dacă am nevoie de autorizație, pot să folosesc expertiza făcută acum 2 ani, pentru construirea balconului? Sau nu am nevoie de autorizație? Ușa este de termopan, balconul are parapet din bolțari (cred) sau BCA de 90 cm înălțime și restul inchiderilor sunt din geam termopan. Un răspuns, vă rog! Mulțumesc! Nu am vecini amabili, când am făcut renovarea (zugravit, schimbat baterii, scos cădita din baie), acum câteva luni, am primit vizita Poliției locale și de 2 ori într-o zi. Deci, nu mă pot baza să nu mă reclame "binevoitorii".
Contract de vazare cumparare incheiat la notar intre detinatorul cotei de 1/2 din imobil catre fiul sau (minor la acea vreme). Citez: "Subsemnatul....... declar ca vand fiului meu minor, cota mea indiviza de 1/2 din imobilul situat.......si oblig pe fiul meu sa nu instraineze cota de 1/2 pana la implinirea varsei de 20ani.
Cumpararea a fost facuta de fiul meu minor prin curator.
Citez " Transmiterea proprietatii de drept si de fapt asupra cotei de 1/2 din imobil se face catre cumparator cu incepere de azi, data autentificarii actului, intelegand sa-mi rezerv un drept personal si viager de a locui in imobil, pe tot parcursul vietii mele, asupra cotei de imobil ce face obiectul prezentului contract".
In spatele imobilului eu am 2 terenuri (gradina) si sunt unic proprietar. Doresc sa-mi construiesc o magazie si Primaria imi cere drept de servitute intabulat de la proprietarii imobilului (eu detin 1/2 si fiul meu 1/2, grevat de abitatia viagera mentionata mai sus).
O alta intrebare ar fi daca se mai poate radia dreptul de habitatie conform noului Cod Civil. Pot dovedi neuzul pe o perioada de 10 ani.
Pentru servitutea de trecere (pietonala) este nevoie si de acordul persoanei care detine uzufruct viager pe proprietate, sau doar proprietarii semneaza un act notarial?
Dia42
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua. Eu am cumpărat online un produs. L-am primit, dar nu corespundea descrierii de pe site. I-am sunat si am cerut adresa pentru returnarea produsului întrucât am constatat când am desfăcut coletul că factura era pe o firma cu sediul în Bulgaria, Fan Courier a spus că l-au ridicat de la "poartă", adică nu de la o adresă anume.
Firma nu a mai răspuns la telefon, prin urmare am contactat Protecția Consumatorului din București care m-au redirecționat automat printr-un link către adresa ECC România. Eu am făcut comanda pe firmă, de aceea nu m-a putut ajuta ANPC. Concluzia: mesajul este pentru toți cei care pățesc așa cu firma in Romania și "vânzător" online dintr-un stat european. Eu am fost ajutată de ECC Romania, am returnat produsul și am primit banii.
Bineinteles că am făcut plângere și la Poliție. Pierdere de timp. Au deschis un dosar după câteva luni și am primit răspuns că trebuie să dau în judecată firma pe condițiile de garanție a produsului. Adică fără șanse.
Buna ziua. Am fost angajata pana in sept.2016, din iunie 2006, timp de 10 ani la o firma privata unde, am constatat cand am citit adeverinta de la angajator cu vechimea in munca ca am avut mai multe incadrari, fara ca eu sa fi semnat acte aditionale la contractul de munca. Am cerut sa-mi fie trecute in adeverinta actele aditionale conform carora mi s-a modificat incadrarea, dar nu au facut-o. Acum o sa ma adresez ITM. Intrebarea mea este: Daca am fost autorizata de Inspectoratul de stat in Constructii ca Sef de laborator al firmei respective, specifica numele firmei(...), am fost recertificata din 4 in 4 ani de Inspectorat, in fiecare an am primit controale de verificare anuale de la Inspectorat, am semnat acte, buletine ca sef de laborator, cum se poate ca in adeverinta sa apara o alta functie a mea in acea perioada (5 ani). Mentionez ca laboratorul nu a avut alt sef de laborator pe acea perioada, Inspectoratul de Stat in Constructii pe mine m-a autorizat, exista o procedura care sisteaza activitatea daca seful de laborator isi da demisia, pana la autorizarea altui sef de laborator. In concluzie nu exista inregistrarea la ITM a acestor ani de vechime, nu exista act aditional inregistrat cu modificarea functie mele din inginer in Sef de laborator. Am pierdut vechimea? Pot a ma adresez instantei? Pot sa dovedesc ca am lucrat, de fapt Inspectoratul de Stat in Constructii imi poate elibera o adeverinta care sa ateste activitatea mea in laborator, doar ei m-au atestat, dar ce fac cu angajatorul? A incalcat legea? A comis o ilegalitate? Vina mea este ca nu am cerut actul aditional de modificare a functiei? Chiar nu stiu cum este cu acordul partilor, cu ce mai trebuie, recunosc. Eu am avut incredere in angajator, nu am stiut ca poate sa faca asa ceva. Adevarat este ca acum am constatat, privind adeverinta de munca ca mi-a scazut si salariul, si eu nu am avut cunostinta, probabil plecam de atunci daca stiam, si alte incadrari pe alte functii in firma, de care nu am avut cunostinta si nu am semnat.
Concret, ma adresez Instantei? Ce invoc? Lipsa mea de atentie? Necunoasterea legii cum ca trebuia sa semnez actele aditionale? pe care nu le-am primit? Ce fac?