avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate FranciscL

Activitate FranciscL

Sa inteleg ca pe data de 15.02.2015 intra in vigoare decizia definitiva?...
Va salut dl Razvan! Am primit acasa un plic de la judecatorie! Pe foaia din interior scrie COMUNICARE HOTARARE PENALA ias pe a doua coala scrie copie minuta S.P. nr 30/ 05.02.2015, iar mai jos textul care apare si pe siteul judecatoriei si l-am postat si mai sus... În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. condamnată pe inculpatul ... la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1), (3) N.C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligaţiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 05.02.2015.. Sa inteleg ca din acest moment, in 10 zile se poate face apel sau asta este decizia finala?... Va multumesc!
Am inteles si va multumesc pentru amabilitate! Voi reveni in momentul in care voi primi decizia definitiva! Inca o data va multumesc si o zi placuta in continuare!
În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. CONDAMNA pe inculpatul .............. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE (1,5/1000mg...), SAU A ALTOR SUBSTANTE... Nu este vorba de 30,60 sau 90 de zile... Am inteles ca, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, dar, ma intereseaja in baza acestei hotarari judecatoresti, care ar fi perioada de retinere si celelalte consecinte vis-a-vis de incadrarea juridica!?! Cu respect!
Asa mi-a spus avocatul! El a fost ieri si mi-a spus: Daca judecatorul nu a mentionat nimic la pronuntarea acelei sentinte, de obicei permisul este anulat cu drept de reexaminare dupa un an de la inmanarea deciziei!... Stiu ca sunt insistent dar, mi-ati dat o speranta si tin sa va multumesc pe aceasta cale cu respect! Probabil ca avocatul, fiind mai tanar, nu are asa multa experienta, asta ca sa nu ma exprim altfel!.... :( Acum nu ramane decat sa astept decizia acasa si apoi sa merg la politia circulatie sa intreb ce-i de facut!?!...
Va inteleg, in mare parte, si va multumesc pentru ca incercati sa ma ajutati! Ce as vrea sa mai adaug, pedeapsa care se amana pentru 2 ani, sub supraveghere, este de fapt ''cu suspendare'' sau, nu inteleg cum?!? Mi s-a spus ca cel putin 1 an voi fi sub supraveghere, iar apoi, abea dupa ce va trece 1 an de la data in care voi fi instiintat prin plic, de ceea ce a hotarat instanta mai sus, voi putea sa redobandesc permisul de conducere, bineinteles reluand saoala auto de la ''0'' ca sa zic asa! Cu alte cuvinte, permisul este anulat! Acum, astept sa vad ce va scrie in plicul pe care il voi primi acasa, cu care bineinteles ca voi merge la politia circualatie si ma voi interesa!... Inca o data va multumesc de sfaturi!...
Aici este copiat 100% de pe site-ul judecatoriei! Nu am primit inca acasa Decizia definitiva dar, banuiesc, ca la fel o sa scrie si in ea! Ceea ce nu stiu este ceea ce prevede in czul articolelor la care am fost incadrat, daca in perioada de supraveghere, pot reincepe scoala de soferi! Permisul este anulat!... Precizez ca in martie, se implineste un an de la data la care a fost retinut!... Va multumesc!
În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. condamnată pe inculpatul .............. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1), (3) N.C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligaţiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 05.02.2015..