avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate dany_77

Activitate dany_77

Va multumesc mult pentru ajutor!
Va multumesc inca odata pentru raspus!

Va rog sa imi confirmati daca am inteles eu bine din raspunsurile de mai sus:

1.Contractul de munca pe perioada determinata nu poate fi prelungit automat fara acordul meu
2. Daca refuz sa semnez prelungirea contractului de munca angajatorul este obligat sa imi dea decizie de incetarea de drept a c.i.m. (art.56 alin.1 lit.i C.mun.) la data expirarii duratei.

Va multumesc!
Va multumesc mult pentru raspuns, la asta ma gandeam si eu insa amenintarea lor a fost ca daca refuz sa semnez prelungirea contractului atunci trebuie sa imi dau demisia si prin urmare nu o sa pot beneficia de ajutor de somaj. Au dreptul sa imi ceara asta?
Buna ziua,

as avea urmatoarea intrebare:

am fost angajat la o societate cu capital majoritar de stat pe un post inferior pregatiri mele cu un contract pe perioada determinata. Contractul mi-a fost prelungit cu acordul meu de 3 ori pana acum astfel incat au trecut 1 an si 8 luni de cand am inceput activitatea la respectiva societate.

Am cerut de mai multe ori sa mi se ofere un post corespunzator calificarii mele insa am fost refuzat/amanat sistematic.

In prezent sunt in urmatoarea situatie: Contractul pe perioada determinata imi expira in data de 5 Martie 2015. Eu intentionez sa refuz si sa nu mai semnez prelungirea lui pe postul actual pentru ca prefer mai bine sa intru in somaj si sa imi caut alt job.

Daca refuz semnarea prelungiri contractului acesta va fi considerat ca incetand de drept? Voi avea dreptul sa depun dosarul pentru somaj in acest caz?