avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Activitate blackbeautybrother

Activitate blackbeautybrother

Un proces de insolventa, dosar "0". Dosarul "0" are urmatorul termen in 16.09.2022. Doi creditori au depus cerere de anulare a deciziei adunarii creditorilor de prelungire a planului de reorganizare, dosarele "8" si "9". Eu sunt creditor salariat, parte in dosarul "9", iar in dosarul "8", contestatarul este ANAF. In dosarul "9", solutia pe scurt este: dosar conexat la dosarul "8" si documentul este: Încheiere finală (dezinvestire). Nu se mentioneaza urmatorul termen.
In dosarul nr. "8", solutia este: pentru citarea contestatorilor cu câte un exemplar al întâmpinărilor formulate de practicianul în insolvenţă, iar documentul este: Încheiere anulare cerere. S-a fixat urmatorul termen care coincide cu acela din dosarul "0", 16.09.2022.
Intrebari:
1. Ce inseamna "Incheiere anulare cerere", mentionata ca document in dosarul "8"? S-a anulat cererea depusa de ANAF, deci prelungirea planului de reorganizare ar putea fi confirmata fara a mai astepta termenul din data de 16.09.2022?
2. Ce am eu de facut ca sa pot sa imi incasez pana la urma creantele salariale datorate de angajator pentru o perioada de 10 luni? Mentionez ca insolventa s-a deschis in 2017, deci dureaza de 5 ani, in care creditorilor salariati nu li s-a distribuit nicio creanta, desi prin graficul de plata din planul de reorganizare ar fi trebuit sa incaseze pana acum 38% din creantele salariale mentionate in tabelul definitiv al creantelor.
Multumesc pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns.

Stagiul complet de cotizare este 38 ani, din care: 33 ani angajata cu contract de munca si 5 ani facultate.
Sex: Femeiesc
Nascuta aprilie 1958
Total stagiu de cotizare 38 ani din care 5 ani facultate si 33 ani contract de munca
Drepturile de pensie se deschid in octombrie 2017
Data ivirii handicapului 1971
Data primei angajari 1978
Multumesc
Se poate corobora art. 99 alin (1) cu art. 58 lit. b din legea 263/2010, fiind indeplinite si conditiile art. 99 alin.(3), astfel incat un pensionar care a realizat intregul stagiu de cotizare in conditii de handicap accentuat preexistent calitatii de asigurat si a muncit 9 ani dupa implinirea varstei standard de pensionare redusa cu 10 ani, incasand in cei 9 ani numai venituri salariale, sa beneficieze de majorarea punctajului lunar cu 0,5% pentru toata perioada de 9 ani?
Discuție lnsolventa
1. Va rog sa-mi spuneti daca salariatii unei societati comerciale asupra careia s-a deschis procedura generala de insolventa pot accesa Fondul de garantare a salariilor in situatia in care fostul presedinte al Consiliului de administratie a fost numit administrator statutar de catre noul adminstrator judiciar.
2. Care este termenul in care administratorul judiciar este obligat sa raspunda la notificarea prin care salariatii ii solicita acestuia sa faca demersurile legale pentru accesarea Fondului de garantare a salariilor?
Precizez ca avem salarii neincasate de 10 luni si cunosc faptul ca din Fondul de garantare putem incasa salariile pe ultimele trei luni inainte de depunerea cererii de accesare a Fondului, in limita a trei salarii brute pe economie, conform Legii 200/2006.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns, freeelis
Avand in vedere faptul ca, conform legii, plata salariilor este prioritara inaintea oricaror alte datorii ale unui angajator, va rog sa-mi spuneti cine comite o infractiune in cazul in care salariatii nu sunt platiti de 6 luni, in schimb angajatorul are incasari si prefera sa plateasca taxele restante catre bugetul de stat, in scopul de a reesalona datoria catre ANAF. Deci cine comite infractiune in acest caz: angajatorul sau ANAF care nu ar trebui sa colecteze aceste taxe inaintea platii salariilor. Unde putem sesiza ANAF despre faptul ca angajatorul nu a platit salariile de 6 luni sau ce putem face, caci suntem disperati.
Lucrez la o societate comerciala de proiectare si nu am incasat salariul pe ultimele 5 luni, motivatia conducerii fiind faptul ca nu sunt incasari. Anul trecut am mai avut o perioada de 6 luni in care nu am incasat salariile, motivandu-ni-se ca am avut poprire pe contul bancar din cauza unei datorii catre un furnizor privat de servicii.
Societatea a infiintat o firma "capusa" care participa la licitatii avand taxele platite la zi si, in cazul in care se castiga, proiectarea o facem tot noi, cei care avem contract la societatea mama, firma capusa incasand un procent din valoarea contractului. Recent, firma capusa si-a mai infiintat o sucursala si acum participa sucursala la licitatii, iar noi muncim.
Sunt unele zvonuri ca de fapt directorii si o parte din salariati isi incaseaza salariile la timp.
Intrebarea nr. 1: este legal sa se achite salariile doar unora dintre salariati si altora nu?
Intrebarea nr. 2: putem afla daca compania are poprire pe contul bancar din cauza unei executari silite?
Am un apartament pe care l-am inchiriat unei persoane care si-a declarat spatiul ca sediu pentru cabinetul de europarlamentar. Utilitatile le achita chiriasul si sunt deduse pe firma care ii apartine.
Va rog sa-mi spuneti daca, conform noului cod fiscal, eu ca proprietar, sunt obligat la plata unui impozit majorat pe cladire. Mentionez ca platesc deja un impozit, conform contractului de inchiriere inregistrat la Administratia Finantelor Publice de sector.
Multumesc.