avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate dana19770101

Activitate dana19770101

Anul trecut am fost admisa la o facultate din Bucuresti. La inceput mi s-a spus ca beneficiez de gratuitate la cazare in caminul facultatii in baza legii. ...pe parcurs mi s-a spus a nu fiindca am varsta de 40 de ani...”Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate”, ...Dincolo de LEN, universitatile au autonomie asa ca.
Buna ziua, Am contractul de munca pe perioada nedeterminata suspendat pentru formare profesionala, pot sa lucrez in alta institutie cu 1 ora/zi pe perioada determinata? multumesc
Răspuns la discuția voucher de vacanta
aici nu spune nimic despre timp partial de lucru... ce sa inteleg?
Răspuns la discuția voucher de vacanta
Voucherele vor fi procurate de conducerea unităților de învățământ împreună cu sindicatele și vor fi acordate proporțional cu perioadă lucrată, respectiv timpul de muncă. Valoarea maximă a tichetelor de care beneficiază un angajat este de 1.450 de lei, sumă fiind impozabila. Tichetele de vacanță pot fi utilizate numai în hotelurile și în pensiunile din țara și vor fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018.
Nu m-am inteles cu ei. Asa ca voi primi 720. Legea se aplica dupa ureche in tara asta.
Răspuns la discuția voucher de vacanta
fiindca mi s-a spus ca voi primi jumatate adica 720. si mi se pare ciudat ...unde trebuie sa intreb...
Ma intereseaza daca primesc integral voucherul de vacanta 1450 deoarece eu lucrez cu jumatate de norma in invatamantul preuniversitar. Ce salariati pot beneficia: cu contract de munca valabil, cu timp integral sau partial de lucru. In cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, sau dupa caz, de fiecare angajator proportional cu timpul lucrat, fara a se depasi suma de 1.450 lei.
Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie de invatamant cu jumatate de norma (bibliotecar) si anul acesta am fost admisa la UPB Facultatea de Energetica, domeniul Stiinte Ingineresti Aplicate, Specialitatea Informatica Industriala. Cum pot solicita concediu pentru formare profesionala? Sau modificarea programului de lucru astfel incat sa-mi pastrez si locul de munca.
Multumesc.
Buna ziua,
Cand intra in vigoare Noua lege a salarizarii unice a personalului platit din fonduri publice?
Proiectul noii legi a salarizării a fost publicat de Ministerul Muncii. Vezi care sunt coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare exista la adresa: [ link extern ] /
Eu lucrez ca bibliotecar scolar cu o jumatate de norma si ma interesa daca mai exista aceasta functie in noua grila de salarizarea ...am vazut un draft unde in zadar am cautat dar nu am gasit bibliotecarul.
Multumesc.
Răspuns la discuția Legea 53/2003
Buna ziua. Rvin cu o intrebare. ITM-ul a fost in control si a constatat neregula (ciudat este ca nici angajatii acestei institutii nu stiau legea, iar eu aveam la mine raspusul Ministerului Muncii - oare cine ii tine in spinare pe aceti neica nimeni?). Am raspunsul in scris al ITM-ului, Ministerului Muncii si al Ministerului Educatiei (al carui angajat sunt). Mi s-a spus ca pot deschide actiune in justitie pentru recuperarea sumelor. Care este procedura?
Multumesc
Răspuns la discuția Legea 53/2003
Buna ziua,
revin cu o intrebare deoarece am obtinut raspunsul urmator la plangerea mea si din partea ministerului:
Potrivit art. 16 alin (4) din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii, republicată, munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.
În conformitate cu prevederile art.106 alin(1) din Codul Muncii, republicat, salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Aşa cum este prevăzut în mod expres prin dispoziţiile legale respectiv art.106 alin (2) din Legea 53/2003, drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Astfel, deoarece legea nu face nicio diferenţiere raportată la tipul contractului, respectiv contract individual de muncă cu fracţiune de normă sau norma întreagă , vechimea în muncă se raportează la totalitatea perioadelor în care o persoană a desfaşurat o activitate în temeiul unui contract individual de muncă.
În concluzie, vechimea în muncă se calculeaza în raport de întreaga perioadă de timp lucrată ca salariat, şi nu în raport de orele de muncă prestate efectiv de acesta.
Eu am calculat si consider ca este calculat gresit din anul 2008. Doresc sa mi se recalculeze si sa primesc sumele cuvenite cu acel an.
Trebuie sa merg in justitie pentru ecest lucru?
Multumesc.