Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Observati ca userul s-a plimbat pe la toate institutiile statului si a primit acelasi raspuns. Chiar credeti ca toti respectivii nu stiu ce vorbesc? (cu atat mai mult cu cat v-am dat si argumentele juridice?) Zic si eu, chiar nu este clara situatia?
(caci dorinta userului s-ar fi materializat, dupa cum am zis, in cazul renuntarii, fara probleme)
Depinde cum scrie în dispozitivul hotărârii.
Am văzut sentințe penale în care scrie cam așa:
„În temeiul art. ... condamnă pe inculpatul ... la o pdeapsă de ...”
”Amână aplicarea pedepsei pentru un termen de 2 ani...”
Dar și altele în care judecătorul scrie așa:
„În temeiul art. ... stabilește o pedeapsă de ... pentru inculpatul ...”
„Amână aplicarea pedepsei pentru un termen de 2 ani...”
După părerea mea varianta a doua este cea corectă, potrivit noului Cod penal.
Cei de la ARR citesc dispozitivul și se conformează. Dacă scrie „condamnă” în sentința penală nu prea au ce să interpreteze.
Userul confunda efectele imediate ale amanarii aplicarii pedepsei cu efectele imediate ale renuntarii la aplicarea pedepsei, neintelegand ca doar efectele definitive ale amanarii aplicarii pedepsei, adica dupa expirarea termenului de supraveghere, ii vor fi complet si definitiv favorabile, in sensul ca persoana sa userul, nu va fi supus niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar decurge din infractiunea savarsita (dar asta abia dupa 2 ani).
Asa incat, raspunsul complet pentru acest topic se afla in primul mesaj pe care l-am scris:
trandafir2 a scris:
Dupa ce trece termenul de supraveghere de 2 ani, nu veti mai fi supus niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită.