avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate eli14

Activitate eli14

Normal că se face act de vânzare-cumpărare. Dar unde se pune viza? Normal se pune viza la domiciliul fiscal al vânzătorului care este în alt județ, deci ar trebui mutat dosarul Exact asta este întrebarea: în acest caz când mașina va fi iar înmatriculată la vechea adresă, la mama proprietarului, mai are rost să se mute dosatul fiscal și apoi să se întoarcă iar? Se poate viza contractul la domiciliul fiscal al mașinii, nu al proprietarului și să se facă imediat și înregistrarea pe mama proprietarului?
Poate nu m-am exprimat bine. Pot să trec dosarul fiscal al mașinii direct pe mama proprietarului care locuiește la aceeași adresă cu mașina, fără să mai mut dosarul fiscal în alt județ, la domiciliul proprietarului și apoi să se întoarcă iar la adresa veche?
Am scris, mașina e folosită de mama proprietarului,care locuiește la adresa unde este înmatriculată mașina.
Proprietarul mașinii și-a schimbat domiciliul în alt județ. Mașina rămâne la adresa veche, la mama proprietarului. Cum se procedează cu actele? Trebuie reînmatriculată sau se poate mai simplu?
Cum se procedeaza pentru a-ti dona corpul dupa deces unei facultati de medicina?
Ce relevanță au în instanță Ordinele Președintelui ANAF?
Mă refer mai ales la termenele stabilite prin OpANAF nr. 2093/2018 nr. 2093/2018 pentru aprobarea procedurilor privind definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare. Monitorul oficial nr. 745 din 29.08.2018.
De exemplu:
Art. 4. - (1) Formularele prevăzute la art. 3 se utilizează pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017.
(2) Până la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabileşte impozitul pe venitul/câştigul net anual impozabil datorat, emite şi transmite deciziile de impunere anuală.
Ce se poate întâmpla dacă susțin în instanță acest termen, acest OpANAF ca termen de prescripție?
Prin hotarare definitiva in contencios administrativ-fiscal, o decizie de impunere a anaf devine inopozabila contribuabilului prin necomunicare (acesta platise deja impozitul contestat din diverse motive, unul fiind anularea accesoriilor si penalitatilor). In cat timp trebuie sa fie emisa alta decizie de impunere si in cat timp ar interveni in acest caz prescrierea daca nu se emite?
Mulțumesc!
Mai exista obligativitatea semnarii si reprezentarii de catre avocat la recurs? E vorba de persoana fizica fara niciun alt reprezentant, fara studii juridice. Articolele din NCPC au fost abrogate, ca eu le gasesc mai departe ca existente si cu efect in anularea recursului?
Răspuns la discuția Venit persoana
Mulţumesc! Voiam textul legii. N-aţi citit întrebarea.