avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate liviu101

Activitate liviu101

Răspuns la discuția permisul nou
nu folosesc nici carduri de debit nici de credit .pot sa renunt la orice .sa renunt sa fiu crestin niciodata .chiar daca voi fi nevoit sa circul fara permis suport consecintele .atunci ma va intretine statul .sa mai faca si el ceva pentru mine ca eu am facut destule pentru el.
Răspuns la discuția permisul nou
am mai gasit un fel de cerere pe un sait as putea castiga un proces daca as avea un avocat bun :Subsemnatul .......................................... domiciliat în ...................................... solicit
Prelungirea valabilităţii permisului de conducere pe care îl deţin în prezent sau eliberarea unuia nou dar cu aceleaşi caracteristici ale documentelor eliberate în România până în nov. 2008.

MOTIVE ÎN FAPT:
sunt cetăţean român şi persoană liberă care trăiesc în Uniunea Europeană.
refuz categoric primirea permisului care se eliberează începând din luna nov. 2008 pentru că aşa cum rezultă din normativele tehnice de implementare, acesta „conţine un microcip de identificare a cărui arhitectură este de tip radiofrecvenţă ( RFID) şi îndeplineşte standardele aviaţiei civile” având încorporat datele fundamentale ale persoanei mele subsumate codului de bare similar celui care are integrat numărul 666”.

În calitate de CREŞTIN:
constat că acest act îmi încalcă în mod grav credinţa personală întrucât învăţătura biblică îmi interzice purtarea semnului lui Antihrist înglobat în codul de bare.
În calitate de OM îmi sunt afectate:
demnitatea prin faptul declarat al acestui tip de act al controlului fizic absolut asupra persoanei mele 24 h/24 h şi prin aceea că sunt asimilat mărfurilor ( identificate prin cod de bare ) şi animalelor ( care poartă deja cipuri de identificare).
onoarea pentru că acest control face ineficientă prezumţia de nevinovăţie;
sănătatea întrucât studiile ştiinţifice au demonstrat că prin funcţia de antenă capabilă să perceapă unde de radiofrecvenţă direct asupra persoanei mele sunt expus unei radiaţii permanente producătoare de cancer şi alte maladii.

În DREPT:
Nu cunosc în baza cărei legi s-a emis acest tip nou de act. Pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor la rubrica legislaţie nu există nici o referire la vreun act normativ.
Acest tip de act îmi îngrădeşte libera circulaţie prin atingerea adusă vieţii mele intime, drepturi consfinţite de art. 25 raportat la art. 26 din Constituţia României . De asemenea Legea fundamentală garantează:
dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică ( art. 22)- libertatea conştiinţei,astfel art. 29 prevede expres că „ Libertatea gândirii şi a opiniilor precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă”.
dreptul la informaţie art. 31(2) „autorităţile publice sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor”
dreptul la ocrotirea sănătăţii :art. 34.

Cererea mea nu este în contradicţie cu ordinea de drept sau bunele moravuri şi se întemeiază pe principiul toleranţei şi respectului reciproc faţă de toate cultele religioase ( art. 29 al.3) şi este susţinută de Convenţia Europeană a drepturilor Omului care face parte din dreptul intern şi care prevede protecţia specială ( art.2,5,8 şi 9) a acestor drepturi.

Declaraţia universală a Drepturilor Omului defineşte fiinţa umană prin prevalenţa vieţii spirituale asupra celei biologice or, acest sistem de însemnare electronică şi codul de bare este specific şi trebuie să rămână aplicabil numai mărfurilor.

Regulamentului Consiliului (CE) nr. 2.252/2004 privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documentele de călătorie (a cărui implementare se susţine că s-a făcut prin introducerea acestor noi acte) a recomandat ca anterior emiterii unor astfel de documente:
1) să se întocmească un studiu de impact social,economic şi religios
2) să se facă o dezbatere publică timp de 36 de luni;

Directiva nr. 2006/126/CE care se refera la emiterea permisului comunitar - care trebuie sa contina conform art. 1 un microprocesor cu memorie electronica – ar fi trebuit implementat până la 19 ianuarie 2033 şi numai după ce Comisia Europeana ar fi dat omologat capacitatea de a rezista tentativelor de falsificare sau modificare a datelor.
Aceste condiţii nu au fost respectate ceea ce îmi dă dreptul odată în plus să solicit prelungirea efectelor actului pe care îl deţin .

Anexa privind Forma, dimensiunile şi conţinutul permisului de conducere comunitar model 2007 prevede expres la pct. 12- ultimul rând – ca acesta trebuie sa conţină cod de bare, ceea ce justifică o data in plus refuzul meu de a primi un astfel de document.

Până la momentul când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra neconstituţionalităţii legilor ce privesc documentele biometrice va rog sa luaţi act că prezenta constituie PLÂNGERE PREALABILĂ conform Legii nr. 554/2004 şi îmi rezerv dreptul să solicit Statului Român daune morale şi condamnarea la Curtea de la Luxembourg şi Strassbourg pentru tentativa sa de îngradire a libertăţii personale şi de conştiinţă.






Semnătura, Data,












Domnului PREFECT/ ŞEF SERVICIU .............................................. .

Răspuns la discuția permisul nou
scuze nam precizat.da permisul de conducere .momentan am permis vechi care exspira in 45 de zile si nu as dori sal schimb cu un permis cu cip
Discuție permisul nou
buna ziua .as dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru preschimbarea permisului .as dori un permis fara cip .cai de atac eventual un avocat disponibil si care are cunostinte de asa ceva.