Buna, tatal meu este sofer de tir, si in ultimele 9 luni a lucrat pe comunitate in Suedia, fiind angajat la o firma din Romania. Este vb de o firma mica au doar cateva tiruri. El s-a inteles pe un salar de 1800 de Eur/luna salar fix + salarul minim pe economie din tara. Patronul acestei firme in tot acest timp nu i-a dat banii niciodata la timp, chiar daca asa a promis initial, a dat pe rand cate un pic din suma niciodata suma completa. Acum ii datoreaza tatalui meu peste 4500 de Eur, suma pe care nu stiu cum ar putea sa o recupereze, deoarece angajatorul incearca cu tot felul de modalitati sa scada din aceste valori ( de ex. cere bani pt reparatiile masinii care in mod normal deja au fost platite de asigurator,..etc) Nu exista un contract de munca clar in care sa fie specificate exact aceste sume si modalitati de plata, ( el avand incredere in ei), dar ma candesc ca totusi ar trebuii sa existe vreo modalitate de a-si recupera banii, avand in vedere ca are atatea dovezi cu care poate justifica faptul ca in tot acest timp a muncit acolo dar nu si-a primit salariul. Printr-un proces juridic, ar avea vreo sansa sa-si recupereze banii??