avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin_S

Activitate Cosmin_S

Răspuns la discuția Renuntare la urmarire penala
Buna ziua!
Azi m-am prezentat la termen, am motivat de ce nu sunt de acord cu RUP (deoarece prin Ordonanta RUP nu s-a prezentat nicio modalitate de acoperire a prejudiciului...), insa se pare ca s-a admis cererea!
Personal... mi se pare nedrept. Acea persoana a recunocut in scris ca a zgariat masina, dar totusi nu s-a impus acoperirea prejudiciului.

Ce solutie mai am? Pot deschide proces civil chiar daca fapta a fost savarsita in septembrie 2016?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Renuntare la urmarire penala
Adica e normal sa se dispuna RUP si eu sa raman cu prejudiciul nerecuperat?
Adica acum sa alerg pe drumuri sa deschid proces civil? Toate astea pentru ca o persoana era suparata si zgaria masini prin parcare.
Răspuns la discuția Renuntare la urmarire penala
Si procesul civil cum il initiez?
Debuteaza in momentul in care ma prezint pentru confirmarea RUP?
Răspuns la discuția Renuntare la urmarire penala
Nu!
Dispune doar Renuntarea..
Buna ziua,
Solicit putin sprijin pentru ca nu inteleg care sunt urmatorii pasi.
In septembrie 2016 am gasit masina zgariata in parcare, am depus plangere la politie, am reusit identificarea persoanei si am predat la politie filmarea cu persoana cum zgaria masina.
Saptamana trecuta am primit de la Parchet Ordonanta prin care se dispune renuntarea la urmarirea penala in temeiul art. 318 alin 1 din CPP...
Ulterior am primit prin posta citatie pentru prezentare la Judecatorie pentru a confirma renuntarea la urmarirea penala.
Voi merge la judecatorie la termenul fixat insa nu stiu ce ar trebui sa fac. si ce presupune aceasta confirmare de renuntare la urmarire penala.
Pe mine ma intereseaza doar sa am masina reparata. Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc!
Buna ziua,

Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi oferiti cateva pareri privind urmatoarea speta.

Sunt producator agricol de aproximativ 20 ani, persoana fizica.
In urma cu 2 ani, am accesat Masura 141, prin care se acorda sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an/ferma de semi – subzistenta.
Una dintre conditii pentru a putea accesa aceasta Masura, era sa devin PFA in cazul in care proiectul este eligibil, lucru care s-a si intamplat.
Intotdeauna am comercializat produsele agricole produse in gospodaria proprie pe baza CERTIFICATULUI DE PRODUCATOR, document ce nu mai este disponibil.
In prezent, prin aprobarea Legii 145/2014, (pentru sprijinirea producatorilor agricoli!!!) se elibereaza Atestatele de Producator si respectiv Carnele de Comercializare. In urma prezentarii la Primarie, mi s-a refuzat eliberarea acestor documente care sa-mi ateste calitatea de PRODUCATOR AGRICOL si sa-mi confere drept de comercializare a produselor agricole obtinute ca pana acum, pe motiv ca sunt PFA si ca aceste noi atestate se elibereaza doar persoanelor fizice. Solutia data de ei este sa-mi cumpar casa de marcat. Si atunci, care mai este diferenta dintre mine, producatorul agricol, si bisnitar?

Mai mult decat atat, in OG 28/1999 Rep., art. 2, lit. a se prevede exceptia de la obligaţia să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale, in cadrul: a) comerţul ocazional cu produse agricole din producţie proprie efectuat de către producătorii agricoli individuali, autorizaţi în condiţiile legii, în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate;

Acum ma vad nevoit sa renunt la statutul de PFA, sa renunt la Masura 141 doar pentru a putea sa obtin documentele care sa-mi ateste calitatea de producator si sa pot sa-mi vand marfa.

Va multumesc pentru atentia acordata, si astept cu interes parerile d-voastra privind interpretarea si implementarea legii mentionate anterior.