avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate mikaelaa

Activitate mikaelaa

Din păcate legile sunt proaste, corupția este la nivel maxim. Dacă o persoană este grav bolnavă psihic și refuză să mergă la medic psihiatru, va figura sănătoasă mintal, doar dacă este violentă și omoară pe cineva se sezsizează poliția și doar în aceste condiții poate intervenii. Dacă persoana nu are diagnostic, nu figurează cu trimiteri la psihiatru, Instanța de judecată, notarul ”apreciază” că nu este de pus sub interdicție. Așa popii și visteria B.O.R. a cresut într-un ritm alert și necontrolat după revoluție.
Cu regret constat că foarte multe persoane nu știu cum se manifestă un bolnav psihic, eu care am stat 25 de ani lângă frate , diagnosticat cu SCHIZOFRENIE PARANOIDĂ, pot afirma că și mama are același diagnostic, deoarece are același comportament, iar tata a avut curajul, în calitata de soț, care a stat cu mama timp de 50 de ani, să declare în scris, în instanță , că mama este bolnavă psihic și trebuie un control din partea INML-ului. Deoarece paranoia mamei se manifestă prin idei fixe- în sensul că afirmă verbal și în scris că eu fac parte din oastea lui Satana, iar ea este cu Dumnezeu, iar toate demersurile de internare frate în spital, internare în cămin sunt atacuri malefice. Astefel a ajuns să fie o pradă ușoară pentru profitori, excroci, care în cazul de față sunt popii. A donat gratis , fără vreo clauză ( de întreținere a ei sau a fratelui) toate proprietățile familiei, toți banii primiți ca despăgubire pentru bunurile avute de bunici înainte de a fi deportați (val. de 100.000 de euro) și regulat din pensia ei de 5.000 lei (pensie + indemn.deportați). Deci așa se manifestă SCHIZOFRENIA PARANOICĂ RELIGIOASĂ.
Sunt tutore pentru o persoană interzisă judecătoresc, am fost la Oficiul Poștal 69 și mi s-a spus că nu am dreptul să ridic cardul de energie, deoarece au considerat că sentința definitivă și irevocabilă privind numirea mea ca tutore nu este bună, deși le-am spus că în baza acestei sentințe mi se virează și pensiile, indemnizația de handicap și alte drepturi ale persoanei respective. Deși am solicitat să vb. cu direcoarea oficiului poștal nu m-a primit, au spus să las o copie după sentință și un nr.de telefon să verifice și o să mă sune, dar nu m-au sunat încă, deși au trecut 10 zile de la primirea mandatului privind ridicarea cardului de energie. Dacă expiră termenul de ridicare a cardului, peste câteva luni mai poate fi ridicat ?
Parohul de la biserica de zonă a primit pe persoană fizică 3 proprietăți ale unei bătrâne, un apartament 3 camere, o casă la curte și un teren în jud. Brașov pentru a avea grijă de fiica ei cu handicap. A angajat pe rând diferite femei să aibă grijă de amărâta de fiisa, dar acestea o băteau, nu aveau răbdare. În ac. caz Autoritatea Tutelară nu se poate implica, deoarece popa nu este tutore, nu are răspundere. Ați spus că se poate ataca și anula, cine credeți că se implică să lupte cu mafia B.O.R. în instanță ?
Da aveți dreptate taxa de timbru reprezintă 5% din valoarea la care a vfost evaluată proprietate conform grilelor notariale. Deci acea persoană care ar încerca să conteste în primă fază trebuie să aibe taxa de timbru și bani pentru onorariu avocat.... și ce va obțiene ??
Nu sunt puse sub interdicție doar persoanele cu handicap gradul 1, ci și persoanele cu demență. boli psihice, a căror gândire este grav afectată, asta nu înseamnă că nu sunt în stare să își facă o mâncare (calitativ mai proastă decât în tinerețe), își plătesc întreținerea pentru că un vecin sau administratorul îi spune în fiecare lună, merge la doctor după rețete medicale (chiar dacă uită să mai ia o parte din medicamente), deoarece medicul de familie la bătrâni le dă bilețele cu data și ora programării, nu toți sunt violenți fizic... Ex: soacra are Alhzaimer și gradul 1 cu însoțitor, dar nu este pusă sub interdicție, are bilețele cu programări la doctor, plătește întreținerea cu/fără întârziere, nu face gălăgie în bloc.....
Lipsa dIscernământului, condiție de bază pentru punerea sub interdicție se apreciază în funcție de cum poate înțelege prevederile legale, comportamentul în familie, cum își administrează bunurile și banii........Din păcate se înțelege greșit necesitatea punerii sub interdicție, aceasta este o măsură de ocrotire aunei persoane vârstnice, împotriva persoanelor care doresc să îi ia bunurile și proprietățile. Cunosc cazuri de bătrâne care au ajuns să locuiască pe la vecini, deși nu erau bolnave psihic, doar prea credule, nu știau prevederile legale, nu au știut ce semnează
Vâ înșelați total, nici fratele nu conștientizează că are schizofrenie paranoidă, refuză să fie consultat de un medic psihiatru, astfel el nu știe în prezent ce diagnostic are, ce tratament medical îi este prescris.
Am locuit cu mama și fratele foarte mulți ani, comporatamentul lor este similar în foarte multe privințe. Sunt oameni care mi-au spus să stau departe de mama să nu mă molipsesc (credeau că este o boală contagioasă), alții care m-au întrebat dacă fratele a terminat 2 facultăți (l-au crezut pe el, care le-a spus cu toată convingerea acest lucru), deci nu sunteți singura persoană care nu știe nimic despre comportamentul bolnavilor psihici.
Nu sunt singura care afirmă acest lucru, rudele, prietenii, cunoștințe de familie, iar în 3 documente oficiale apare scris, mama cu tulburare schizofrenică, deci probabil considerați că și cei 3 medicii psihiatri care au scris asta s-au înșelat.
Mama de 84 de ani este doar BOLNAVĂ PSIHIC, NU consider că are credință în Dumnezeu, atâta timp cât nu dorește să-l ajute pe fiul ei, pe mama sa nu a ajutat-o la bătrânețe, a avut grijă tata de ea, o spăla, îi dădea să mănânce, o schimba (a azăcut săraca la pat 8 luni de zile- deci acum 25 de ani când mama era în putere).
Așa zisele ISPITE pe care le vede mama la tot pasul, în întâmplări absolut banale, sunt defapt manifestări a schizofreniei (ideea predominantă că cineva îi urmărește, le vrea răul, le vrea bunurile). La fel și fratele spunea că securiștii vor să îl bată, că i-au furat elicopterul, mașina și motoreta.
Mai nou popii le încurajează pe aceste bătrâne bolnave psihic, inducându-le ideea că ispitele sunt încercări ale diavolului și cu cât sunt mai credincioase și donează banii și bunurile la biserică, se roagă, dau acatiste, conving și pe alte persoane, ele se vor apropia de Dumnezeu. Acest cdemers al popilor este DOAR în favoarea lor, așa duc ei o viață luxoasă, lipsită de griji și fără prea multă muncă. Popa de la biserica din comună are privatizări (restaurant, farmacie), vilă, 2 mașini de lux, terenuri....la biserică caseta merge, vine de sărbătorile legale stă maxim 2-3 ore și strânge cotizațiile ptr.parastase, pomeni, taxele ptr. cimitir, acești bani fără chitanțe se duc în buzunarul propriu și cotizează la rândul lui la șefi (stil piramidal), iar biserica nu este zugrăvită de 20 de ani, nu a făcut o alee în cimitir, nu a făcut o capelă. Oamenii care muncesc CINSTIT , câte 8 ore pe zi, unii în construcții (condiții vitrege) nu au nici măcar o casă sau o mașină.
Fiica, adică eu am puterea de a o îngriji, dar nu îmi permite accesul în casă, pe motiv că fac parte din oastea lui satan, că socrii sunt sectanți (invenție specifică schizofreniei)
Din păcate mulți bolnavi psihici sunt păcăliți, unii huiduiți și bătuți.
Popii nu o lasă în pace, anul trecut au pus-o și a semnat acte de donație pentru toate proprietățile la notariat (nu a fost trimisă la INML, nu a fost seizată Autoritatea Tutelară, nu a avut adeverință de la medic familie....) Notarii nu sunt MEDICI PSIHIATRII, deci se vor apăra ulterior spunând că mama la 84 de ani a fost lucidă în cele 15 minute. (donația s-a făcut în sectorul 4, deși bunurile sunt în sectorul 6, dar acolo a avut blatul popa)
Mama a mai donat și 100.000 euro (banii ce reprezentau despăgubirea ptr. bunurile avute de bunici în Basarabia, înainte de deportare), iar lunar pensia ei de 5000 lei/lună (pensie+indemnizație deportați) se duce cea mai mare parte la biserică.
I-am cerut ca lunar, cât mai trăiește să îi dea fratelui 300 lei deoarece un medicament nu mai este decontat 100%, a refuzat categoric, a spus că tutorele (adică eu) trebuie să plătească. (Codul civil nu prevede ac.lucru, stipulează că unele cheltuieli se vor acoperi din veniturile bolnavului- el are doar o penie minimă și ajutor de handicap, pentru care eu am făcut toate demersurile să il obțin, toate cheltuielile le-am achitat din banii mei, pe care nu îi voi recupera niciodată).
Deci nu poate fi considerată mama (nu își ajută fiul bolnav psihic), nu a avut nici calitatea de fiică (de mama ei a avut grijă tatăl meu 8 ani, din care 6 luni a zăcut la pat), nici de soție, și ZERO ptr. calitatea de soacră, cuscră, bunică.
Bunurile au fost înstrăinate către șarlatanii de popi,, din cauză că este BOLNAVĂ PSIHIC, deci trebuie pusă sub interdicție, altfel riscă să rămână pe stradă, în viitor și binențeles că și fratele la fel.
Nu este singurul caz de acest gen, mai am 2 exemple de popi care au păcălit babele și le-au luat casele. Acest caz îl voi face public, poate se mai trezesc unii proști care cred în popi, credința este în suflet, în ceea ce faci bine, cât de mult ajuți, în iubirea familiei......

În general bărbații sunt violenți fizic, femeile, mai ales cele în vărstă sunt violente în limbaj și faptic (ca în cazul de față). Acum să privim situația astfel, dacă fratele sub tratament nu mai este violent, putem să îl scoatem de sub interdicție și să îl lăsăm să se plimbe liber pe stradă. Atâta timp căt nu conștientizează că este bolnav psihic , la fel ca mama, nu va merge la psihiatru să își ia rețeta lunară și nici nu va lua vreun tratament. Dacă în lipsa tratamentului va deveni din nou violent și va face rău , cine va răspunde pentru faptele sale, sau pentru faptul că nu a prevenit , preîntâmpinat comiterea unor infracțiuni ( vezi cazul extrem de crimă al celor 4 persoane) NIMENI binențeles, de vină vor fi victimele că nu au cunoscut comportamentul unei persoane bolnave psihic.
Pe de altă parte, este corect ca biserica să ia toate bunurile, iar fratele să ajungă pe stradă, sau în cazul cel mai favorabil, la un cămin de stat, unde condițiile sunt .....mai bine mergeți și vizitați un astfel de cămin, eu am fost la Floare Roșie, Arlechino și Pinochio (pentru copii).
Cu scuzele de rigoare, nu cred că ați văzut vreo dată un bolnav psihic și nici nu vi s-a adus la cunoștință aspecte legate de comportamentul unei astfel de persoane.
Fratele meu are schizofrenie paranoidă, la fel ca mama probabil (moștenire genetică). Nici el nu conștientizează boala și refuză să meargă la un medic psihiatru. În prezent în cazul lui s-a reușit o internare involuntară și este pus sub interdicție judecătorească și face tratament recomandat ptr. schizofrenie paranoidă.
În cazul mamei comportamentul ei este exclusiv religios, vede peste tot ISPITE, persoane demonizate, atacuri drăcești, pe mine din cauza că l-am internat pe frate în spital și i s-a stabilit o schemă de tratament și apoi l-am pus sub interdicție, mă numește dușmanul înverșunat, scrie că fac parte din oastea lui Satan, iar demersurile menționate mai sus le caracterizează ca fiind acțiuni drăcești de distrugere (înscrisuri olografe). dacă la frate au existat manifestări violente fizice, la mama violența ete în limbaj și faptică.
Am cunoscut o profesoară de biologie, care a făcut lupus pe stres (un fiu mort în accident de mașină), iar apoi a fost diagnosticată cu schizofrenie și urmează un tratament (am văzut rețeta medicală).Este o femeie care se autoîngrijește, este în activitate, și predă la liceul M. Viteazu și are grijă de al doilea copil (premiant). În cazul ei eu aș fi putut să jur că nu are afecțiuni psihice, dar fiul cel mic mi-a arătat rețeta medicală.
Nu are TV din cauză că îl consideră o unealtă a diavolului și scrie: ” (cutie drăcească): În zilele din urmă, mulți oameni vor avea în casă lor un diavo[, care se va uita cu ochii în acea casă (ecranul televizorului), iar coada o va atârna pe acoperiș (antena). Prin televizor omul poate muri sufletește definitiv”, deci cum toți avem unul sau mai multe TV, ce ne așteaptă ????
Notarul ar trebui să stabilească discernământul ? de ce ? El nu este medic psihiatru, nu este obligat prin lege să trimită persoana la I.N.M.L., iar la o înțelegere cu persoanele interesate de bunurile ei finalizează actele.
Am prieteni în poliție care au dosare penale cu astfel de notari, care motivează că în cele 15-20 minute cât persoana a stat acolo nu și-a dat seama că ar avea probleme. Mai greu este ptr. familie să anuleze un act de donație, deoarece taxa de timbru este de 5% din valoarea bunului (ex. -ptr. o garsonieră evaluată de notar la 175.000 lei, taxa este 8700 lei) la care se adaugă taxe notariale, onorariu avocat... deci o cheltuială f. mare ptr. recuperarea a 50% din bunul înstrăinat.
Nu este o persoană respectabilă în vârstă, din cauză că, în ultimii 30 de ani a avut un comportament total anormal față de toți membrii familiei, cărora le-a grăbit moartea. Ea se consideră foarte credincioasă, iar pe ceilați îi consideră, satanici, demonizați, malefici, vede peste tot numai ISPITE, ceea ce a făcut să se răzbune pe ei tot timpul, are impresia că luptă cu vrăjmașii (are multe înscrisuri olografe cu astfel de bălării). Inclusiv fiului său diagnosticat cu schizofrenie paranoidă- interzis judecătoresc, ii face rău. I-a refuzat tratamentul medical, spune că are boală de suflet și l-a stropit zilnic cu aghiazmă. Rezultatul : după ce a stat cu ea 6 ani, el nu știa cum îl cheamă, în ce an este și cine sunt eu.
De curând a semnat acte la notar prin care a înstrăinat casa bunicilor + teren în valoare de 100.000 euro, notarul nu atrimis-o la I.N.M.L., deși are aprox. 84 de ani, nu a solicitat prezența Autorității Tutelare și nici adeverință de la medicul de familie. Eu trebuia să aflu după decesul ei, dar vecinii m-au informat.
Din păcate doar cine are în familie o persoană bolnavă psihic (din păcate în cazul de față două persoane) și vede întregul comporatament a unei astfel de persoane, poate să afirme că acest comportament deviant este caracteristic unei persoane bolnave psihic.