avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate despreasigurari

Activitate despreasigurari

Mukltumesc. Pe formularul online Petitie/Reclamare/Sesizare de pe site-ul asfromania.ro apare ca tip de petitie: reclamatie/sesizare , propunere , cerere de informatii. Si se refera la dosare de dauna. Probabil in alta Sectiune a site-ului?

In principiu, as dori sa stiu care ar fi baza legala pentru anularea politei RCA (mai ales pentru faptul ca exista 2 polite RCA pe aceeasi masina). Iar daca cererea de anulare a fost depusa inainte de intrarea in vigoare, ar trebui sa fie un motiv legal in plus?

Legal, pot exista 2 (sau mai multe) asigurari RCA pe aceeasi masina? ASF-ul cum ar trebui sa reactioneze (legal)?
Buna ziua,
S-au incheiat 2 (doua) asigurari RCA pe aceeasi masina, proprietar persoana juridica. Ambele asigurari au intrat in vigoare de astazi. Pentru una dintre cele 2 asigurari RCA s-a depus o cerere pentru anularea / rezilierea ei acum doua zile. Cererea s-a depus prin brokerul care a incheiat asigurarea. Asiguratorul nu a reziliat polita RCA, venind un simplu raspuns pe email "RESPINS" (fara niciun fel de explicatii, motive). Cum se poate totusi rezilia aceasta asigurare RCA pentru care a fost depusa cererea INAINTE de a intra in vigoare?

In baza de date Cedam apare doar cea de-a doua polita RCA (care este de fapt in regula, fara vreo cerere de anulare).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.