avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Activitate stefaniadorianac

Activitate stefaniadorianac

Buna ziua,

Am realizat o publicație online ca urmare a inspirarii de la o persoana din US. Aceasta publicație este oferită gratuit pe cont de social media. O alta persoana din România a realizat o publicație similară (cu câteva zile înainte de a o realiza eu) și acum cere “drepturi de autor”.
Eu nu m-am inspirat sau preluat absolut nicio informatie de la persoana din România, ci de la persoana din US.

Din ce observ, și persoana din România s-a inspirat din același loc ca mine - iar acum nu ii convine ca eu ofer publicația gratuit și ea cere bani pe acea publicație.

Persoana din România are vreun drept sa îmi ceara ceva? Sau la ce ma pot aștepta?

Mulțumesc!
Buna seara!

As dori sa știu dacă am nevoie de autorizații in situația in care achiziționez produse alimentare pe care sa le introduc intr-un pachet cu produsele mele - de exemplu, cumpăr dulceața sau bomboane de ciocolata deja ambalate și le depozitez la mine pana pregătesc coletul final către client.
Având in vedere ca nu exista manipulare directa a produsului, fiind ambalat, dar totuși eu realizez ultima depozitare - am nevoie de autorizatiile care sunt, de obicei, necesare in cazul producției de produse alimentare?

Mulțumesc!
Buna ziua!

As avea nevoie de consiliere juridică cu privire la avizele/Autorizațiile necesare pentru producția de lumânări parfumate. Ma intereseaza sa discut cu cineva care are experiența și știe sigur parcursul, întrucât pana acum am primit informații contradictorii.

Mulțumesc!
Aceasta nu ar trebui sa fie obligatia proprietarului? Eu, fiind chirias, trebuie sa am asigur ca a fost depus la Administratia Financiara? Am aceasta obligatie? Nu eu ar trebui sa platesc impozitul, prin urmare nu eu fac evaziune fiscala, ci proprietarul.
Buna ziua,

Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de inchiriere. Vreau sa gasesc o garsoniera in care sa stau, insa am inteles ca, de obicei, proprietarii nu vor sa inregistreze contractul la fisc, pentru a nu mai plati impozitul, si doar se va face un contract de inchiriere de catre o agentie imobiliara. Intrebarea mea este: este valabil acel contract, desi nu este dus la un avocat sau la fisc? Este problema mea, fiind chirias, sa ma interesez daca a fost inregistrat acel contract la fisc? Ma pot proteja doar prin prisma acelui contract in forma scrisa cu clauzele pe care le vom stabili de comun acord?