avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrughita

Activitate alexandrughita

Incerc sa descriu speta in cat mai putine cuvinte pentru ca am facut o schitza cat se poate de explicita la link-ul urmator [ link extern ]

Circulam pe Stada Buzesti spre Piata Victoriei. Dupa o manevra de intoarcere pentru a intra pe Strada Dr Sergiu Dumitru in care autovehiculele de pe banda 1 si 2 mi-au cedat dreptul de a trece, pe banda pentru biciclisti a venit un al3lea vehicul care a intrat frontal in mine in dreptul rotii dreapta fata.

Ofiterul de caz mi-a argumentat ca auto respectiv avea dreptul sa circule pe pista de bicilisti si ca trebuia sa ii acord prioritate.

Logica mea este in primul rand auto respectiv nu avea ce cauta pe banda de biciclisti si in al2lea rand ca eram pregatit sa acord prioritate (unui biciclist), dupa o manevra in care am traversasat 2 linii de tranvai si 2 benzi de circulatie dar pentru a acorda prioritate ai nevoie de un minim de vizibilitate pe care il obtii doar cand iesi putin cu partea din fata a masinii in banda urmatoare, fapt ce nu mi-a fost permis pentru ca auto care ma lovit circula pe o banda foarte ingusta (de biclististi) deci distanta dintre el si auto care circula pe banda 1 care tocmai imi cedase dreptul de a trece era de maxim 1 latime de palma.

Ofiterul ma declarat total raspunzator de accident, permisul suspendat 60 de zile, 560 RON amenda, cel care a intrat in mine isi repara masina pe RCA-ul meu, eu mi-o repar singur pentru ca nu apucasem sa ii fac casco fiind vorba de o masina relativ noua.

Intrebarea mea este: are sens sa contest procesul verbal? Am scris in el la obiectii ca nu consider ca auto respectiv trebuia sa circule pe pista de biciclisti.

Multumesc anticipat,
Alexandru Ghita