avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Activitate Costin_ru

Activitate Costin_ru

Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea statului de functii si a organigramei, dorindu-se crearea mai multor posturi de conducere, din totalul posturilor aflate in organigrama ( atat functii publice cat si contractuale, 164 la numar) si nu din numarul total de functii publice aprobate, in numar de 25.
ART. 112
(1) Numarul total al functiilor publice de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice, cu exceptia functiilor publice de secretar al unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, de sef al oficiului prefectural, precum si a functiilor publice de conducere a caror ocupare se face prin detasare cu personal din cadrul institutiilor din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, conform statelor de organizare «Anexa M», aprobata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, este de maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate.
ART. 6
Prevederile prezentei legi nu se aplica:
a) personalului contractual salariat din aparatul propriu al autoritatilor si institutiilor publice, care desfasoara activitati de secretariat, administrative, protocol, gospodarire, intretinere-reparatii si de deservire, paza, precum si altor categorii de personal care nu exercita prerogative de putere publica. Persoanele care ocupa aceste functii nu au calitatea de functionar public si li se aplica legislatia muncii;
b) personalului salariat incadrat, pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului;
c) corpului magistratilor;
d) cadrelor didactice;
e) persoanelor numite sau alese in functii de demnitate public