avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate gera905

Activitate gera905

am trecut gresit, corect este ianuarie-mai 2010, iunie 2010 si apoi iulie 2010
Buna ziua.
Va rog raspuns la urmatoarea speta: Cex asociatie a efectuat din martie 2016 pana in martie 2020 verificari, actualizari indexuri apometre individuale ale proprietarilor de apartamente. Un proprietar a declarat sub semnatura, de fiecare data, cam la sase luni faceam aceste citiri, a declatb un singur apometru, acela din baie explicand ca intregul consum de apa din apartament era pri contorul din baie.
In iulie 2020 la inlocuirea apometrelor cu cele cu transmitere radio, instalatorulm ISTA a descoperit si apometrul din bucatarie cu index 17mc, l-a inlocuit si a consemnat in PV acest lucru cu,, intrare 2 inainte de contor". La intocmirea listelor, evident ca i-am trecut la plata si cei 17mc de pe contorul din bucatarie insa acesta l-a contestat, cerand asociatiei sa verifice fluturasul sau cu citirea de apa din 2010 ca stia el ca atuni l-a anuntat. Eu ca presedinta impreuna cu cenzorul am facut si aceasta verificare, am costatat ca nu era declat in perioada ian-mai 2020, aparea in iunie 2020 contor bucatarie cu index 17, dupa care iulie dec 2010 iar nu mai era declarat.
Asadar proprietarul contesta plata acum a celor 17mc, in baza acelui fluturas din iunie 2010 chiar daca sub semnatura nu l-a declarat in ultimii trei ani.
Intrebarea: juridic proprietarul este indreptatit si asociatia sa nu-i factureze acei 17 mc sau asociatia se poate prevala de PV din ultimii trei ani si sa-i factureze cei 17mc.
Multumesc
Buna ziua.
1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la contul fondului de reparatii si sa ramanem cu un cont unic?
2. Cardul bancar trebuie sa fie in posesia administratorului ( membrii CEx sustin sa fie pastrat de presedinte) ?
3. Semnaturile I si II pe contul bancar asociatie, cine trebuie sa fie (adm. si pres. sau doi membri cex?)?
Multumesc
Buna ziua.
Blocul nostru este administrat de o S.C. de administrare in domeniu. Reprezentantul legal al acesteia are deschis cont bancar de garantie in favoarea asociatiei. In contextul legii 196/2018 art. 68 administratorul trebuie sa incheie polita de raspundere civila profesionala.
Asadar, asociatia trebuie sa-i inchida contul bancar de garantie al reprezentantului societatii si sa astepte ca societatea de administrare sa incheie polita de asigurare?
Intr-o situatie nedorita in acest sens, cum isi recupereaza asociatia prejudiciul?
Multumesc.
Răspuns la discuția Vot in Adunarea Generala
Cf. Statutului actual odata cu dobandirea bunului imobil devine si membru in asociatie, iar Acordul de asociere din 1998 contine doar semnaturi si atat. Neavand intabularea facuta si, si refuzand sa depuna la asociatie copie act proprietate (desi sunt cei mai vechi locatari din bloc, si cei mai vocali), eu ca presedinte nu am dovada scrisa ca ei sunt proprietari. Marturiile verbale ale celorlalti la fel de vechi, pot valida votul necooperantilor, in Ad. Gen.?
Răspuns la discuția Vot in Adunarea Generala
Ynocentta, ati raspuns la o singura intrebare din cele patru iar la pct.1 am scris Cartea Funciara nu de imobil.
Cu respect.
Buna ziua.
Chiriasii si/sau rudele proprietarilor, au dreptul de a vedea orice document al asociatiei?
Multumesc.
Buna ziua.

1) In recenta foaie colectica de Carte funciara a blocului nostru pe care este constituita asociatia de proprietari, am constatat ca trei proprietari nu figureaza (cei mai vechi dealtfel, sunt trecuti in Acordul de asociere din 1998) si, si refuza sa depuna inscrisuri la asociatie care sa dovedeasca calitatea lor de proprietari.
La un apartament, este trecut in CF colectiva , numele unui fost proprietar care a decedat de foarte multi ani (acum locuieste fiica lui).
Asadar, in cadrul Adunarii Generale, voturile celor 3+1, sunt valide?
2) In cazul cand la un apartament sunt doi sau chiar mai multi coproprietari, la Adunarea Generala, votul unuia dintre ei este suficient fara alta formalitate de reprezentare si a celorlalti de catre acesta?
Dar in cazul proprietarilor cu Contract de uzufruct?
Dar in Acordul de asociere trebuiesc trecuti proprietarii si coproprietarii ( unii stabiliti in alte tari)?
Cu respect.
Răspuns la discuția LA MULTI ANI!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sarbatori fericite!