avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate sanghe2100

Activitate sanghe2100

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa in clarificarea urmatoarelor aspecte:
1. In cazul in care o doamna se intoarce la serviciu imediat dupa concediul de maternitate poate fi concediata? Sau este protejata impotriva concediarii de legea maternitatii?
2. Precizez ca sotul doamnei respective va intra in concediu de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani.
In acest caz sotul este protejat impotriva concedierii in cazul in care se intoarce la serviciu inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani?
3. Indemnizatia de 500 de lei care in mod normal se acorda mamei daca se intoarce la serviciu inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani se acorda tatalui?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
Sandu Gheorghe
Multumesc!
Buna ziua,

Conform Codului Muncii:
"Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;"

In cazul unei societati comerciale cu 12 angajati, daca se doreste sa fie concediati 11 dintre acestia, aceasta este considerata concediere colectiva? (si corespunzator trebuie sa fie aplicate prevederile CM prevazute pentru astfel de concediere?).
Concedierea se face urmare restrangerii activitatii iar cel de-al 12-lea angajat este o doamna aflata in concediu de maternitate.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cu stima,
Sandu Gheorghe