avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate Victor82

Activitate Victor82

Are cineva alta parere??? Se mai pot sau nu face detasari?
" inclusiv procedurile demarate in vederea ocuparii posturilor vacante" fara a mai specifica daca este vorba tot de cele ocupate prin concurs sau examen, ma duce cu gandul la toate formele de ocupare, incluziv detasari.
Este adevarat ca nu se specifica clar despre detasare dar........
Am obosit! Sunt satul de legi facute pe genunchi, interpretabile, neclare.
Da, dar astia nu prea dau puncte de vedere, si cand o fac....te doare capul ce prosti spun.
Nu sunt lamurit deloc in privinta detasarilor!
Nu inca! urmeaza sa fie demarata prodecura de detasare, insa nu stiu daca se mai poate
Art 7 alin 1 prevede ca: De la data intrarii n vigoare a prezentei ordonante pana la data de 31.12.2017, se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate in vederea ocuparii posturilor vacante, de autoritatile si institutiile publice prevazute la art 1 alin 1.
Alin2 vine si ne spune ca prin exceptie se continua procedurile de ocupare a posturilor pentru care au fost publicate anunturi in Monitorul Oficial................
Am o mare dilema! La ce se refera sintagma "inclusiv procedurile demarate in vederea ocuparii posturilor vacante" in contextul exceptiei de la alin.2???
Detasari se mai pot face????
Răspuns la discuția Concediu de odihna
La data intrarii in vigoare a Legi 12/2015, dreptul era nascut! Astfel ma aflam la inceputul perioadei de gratie de 12 luni prevazuta inainte de modificarea art 145.
Să inteleg ca acum pot solicita concediul din 2014 si că angajatorul trebuie să se raporteze la cele 18 luni prevazute de art 145 nou?
Eu cred că cele 18 luni se calculeaza de la intrarea in vigoare a legii 12/2015 iar ce sa nascut inainte intra sub incidenta vechii prevederi cu 12 luni.
Legea 12/2015 modifică art 146 alin 2 din Lg. 53/2003, astfel:
ART. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
În aceste condiții ce se întâmplă cu zile de concediu neefectuate în anul 2014??Este retroactivă legea???Pot cere in 2016 zilele neefectuate în 2014 sau legea se aplică de la data intrarii in vigoare si atunci am păierdut zilele de concediu neefectuat din 2014?
Răspuns la discuția Demisie
Asa opinez si eu, spre incetare. Consider ca nu pot sa ii dau o alta functie fara sa dea examen, chiar daca in trecut a ocupat un post de executie, acest post sa vacantat odata ce el a fost incadrat pe alta pozitie si chiar daca as avea inca postul liber, consider ca legea ma obliga sa il scot la concurs.
Astept si alte opinii.
Discuție Demisie
O persoana avanseaza prin examen pe o functie de conducere iar dupa vreo 2 ani își dă demisia precizând ca aceasta demisie este din functia de conducere, cu intentia de a reveni pe functia de executie.
Pot sa il trec pe pozitia de executie daca am post sau ii incetez raporturile de munca, avand in vedere ca nu a precizat in clar in cuprinsul demisiei ca doreste trecerea pe o functie de executie.
Daca il trec pe pozitia de executie trebuie sa procedez la scoaterea la consurs a postului cum spune Lg 286/2010 art 26 alin7 sau fac un simplu act aditional?
O institutie publica, organ de specialitate al administratiei publice centrale, poate sa vanda un imobil achizitionat din surse proprii si care apartine domeniului privat al statului?
Exista o reglementare legala a modalitatii de instrainare a acestor imobile, alta decat cea prevazuta de codul civil?
In ce conditii si in baza caror legi/hotarari/ordonante se aproba vanzarea acestor imobile aflate in proprietatea privata a statului?
Nu am reusit sa gasesc nimic in legislatie referitor la aprobarea vanzarii acestor bunuri, singura prevedere clara fiind art. 4 din Lg 213/1998 care ma duce cu gandul la dreptul civil insa fiind instituie publica, se supune legii achizitiilor publice si ma gandesc ca trebuie sa mai fie o hotarare, ordonanta..........care sa spuna cum se procedeaza.