avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate alex310515

Activitate alex310515

Buna ziua, am nevoie va rog de parerea unui expert in inregistrare si opozitii marci.

La inregistrarea marcii mele nationale (utilizata pe teritoriul Romaniei deja de 4 ani de zile - exista cateva sute de dovezi), s-a opus o marca comunitara care nu a desfasurat nici un act comercial sau de publicitate si nu a fost folosita niciodata pe teritoriul tarii noastre.

La inceputul procesului de opozitie i-am solicitat dovada utilizarii si conform legii 84/1998, inteleg ca ar fi trebuit sa faca dovada utilizarii efective si serioase pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani anteriori publicarii marcii mele, altfel opozitia se considera respinsa. Deoarece eu utilizez marca mea doar pe teritoriul acestei tari, daca o alta marca se opune la utilizarea pe Romania, mi se pare logic si normal sa aduca dovezi ca are ceva in comun cu aceasta tara.

Insa opozitia a adus dovezi ca marca lor este utilizata in alte 2-3 tari din Comunitatea Europeana, nicidecum in Romania si a fost admisa de catre OSIM.
Cum vi se pare aceasta situatie si cum ar trebui sa fie prezentate si judecate aceste dovezi de utilizare, la nivelul UE/CE sau la nivelul Romaniei ? Avand in vedere ca se opune o marca comunitara la inregistrarea unei marci nationale si nu una comunitara vs alta comunitara.

Va multumesc